Yksinkertaista talouttasi ja automatisoi se

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Laskujen maksaminen on tylsää ja usein myös masentavaa joten eikö olisi kivempi jos sitä ei tarvitsi miettiä joka kuukausi. Myös säästäminen tulisi olla täysin automaattista muuten sen jättää helposti kokonaan tekemättä tai sitten ehkä jos jotain tilistä jää jäljelle. Systeemi jota minä käytän tekee laskujen maksamisesta, säästämisestä ja osittain jopa sijoittamisesta täysin automaattista. Se myös helpottaa budjetin noudattamista.

Jotta tämä systeemi toimii tarvitset palkkatilin, johon sinulla on myös verkkopankki ja sen lisäksi tarvitset budjetin. Raha jaetaan palkkatililtäsi heti palkan tultua useampaan eri tiliin. Koska sinun pitäisi ensimmäiseksi maksaa itsellesi niin aloitetaan säästämisestä.

Automatisoi säästäminen

Sinulla tulisi olla säästäminen budjetoituna yhtenä kuukausittaisena kuluna, jotta tiedät kuinka paljon voit säästää. Hyvä säästösumma olisi yli 10% nettopalkasta, itse säästän/sijoitan n. 35% nettopalkastani. Tämä summa sinun kannattaa jakaa neljään eri koriin (tiliin) näitä koreja on turva kori, joka on osa hätävararahastoasi, sijoituskori, unelmakori ja viimeisenä osaamiskori. Jos hätävararahastosi on pieni suosittelen painottamaan sitä aluksi kunnes saat useamman kuukauden kuluja vastaavan summan säästettyä. Nyt sinun tarvitsee tehdä verkkopankissa toistuva siirto kutakin koria varten palkkatililtä sen korin tilille (tämä tili voi olla myös toisessa pankissa) ja siirto tulisi tapahtua aina palkkapäivänäsi.

Automatisoi laskujen maksu

Tarvitset erillisin tilin, johon siirretään rahaa suoraan palkasta kaikkiin budjetoituihin laskuihin. Tämän jälkeen teet toistuvan siirron palkkatililtä maksutilille kaikille budjetoiduille laskuille oli ne sitten kuukausittaisia tai vuosittain toistuvia. Näin sinulla on ennakkoon kerättynä raha myös vuotuisille maksuille. Nykyään lähestulkoon kaikki laskut saa onneksi suoraan verkkopankkiin e-laskuna ja sinun tulisikin tilata kaikki mahdolliset laskut e-laskuna. Tämän jälkeen voit ottaa käyttöön automattisen maksamisen kaikille budjetoiduille laskuille. Jos laskun suuruus vaihtelee asetan yleensä ylärajan sille, jotta voin itse tarkistaa ja hyväksyä poikkeavan suuret laskut. Mikäli sinulla jotain muita toistuvia laskuja, joita et saa e-laskuna kuten esim. vuokra niin ne kannattaa syöttää itse etukäteen menemään automaattisesti maksutililtä.

Automatisoi sijoitukset

Nordnetistä saat ilmaisen osake- ja rahastosalkun ja voit myös tehdä ETF ja rahasto kuukausisäätösopimuksen. Kummassakaan näistä ei veloiteta toimeksiantokuluja, joten säästät kuluissa huomattavasti etenkin jos säästät pienempiä summia. Kun automatisoit säästösi osa rahasta meni sijoituskoriin ja se tili voi olla Nordnetissä tai sitten siirrät osan niistä varoista Nordnettiin kuten minä teen. Kun olet avannut tilin Nordnettiin saat tilinumeron ja viitenumeron, jolla voit tehdä toistuvan siirron suoraan Nordnetin tilillesi. Avaa maksuton asiakkuus Nordnetiin.

Jos teet nämä asiat noudatat omaa budjettiasi huomattavasti helpommin ja kaiken lisäksi sinulle jää enemmän aikaa oman osaamisen kehittämiseen. Noudatan itse näitä ohjeita ja vihdoin laitoin tämän järjestelmän käyttöön kokonaisuudessaan Suomen tileilleni. Säästöt ja sijoitukset minulla olikin jo mutta nyt myös laskut menee maksutililtä ja se mitä palkkatilille jää on ruokaan, bensaan ja muuhun elämiseen. Alla vielä kuva mikä havainnollistaa kuinka raha jakautuu palkkatililtä.

Automatisoi talous

1 1 vote
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Business Pineapple
Business Pineapple
8 years ago

Kori-vertaus on minusta hauska! Itse ajattelen ämpäriä, mutta minulla onkin vain yksi raha-ämpäri käyttötilin lisäksi, josta valuttelen ylimeneviä varoja sijoituksiin ja extralyhennyksiin.

T: Ananas
Yksinhuoltajan selviytymisopas
http://neljajalkaamaassa.blogspot.fi/

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top