Lottoamalla Rikkaaksi

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Olin perjantai-iltana ABC:llä kassajonossa kun edellä oleva herrasmies kuinka paljon maksoi joku x viikkoa ja tuplauksella no lopputulos oli 195€, jonka hän maksoi käteisellä. Katsoimme vaimon kanssa toisiamme hölmistyneenä, että kuinka joku voi laittaa noin paljon rahaa lottoon. Tämä mies oli selkeästi hyvätuloinen sillä hän oli hyvin pukeutunut ja lompakossakin oli iso nippu käteistä. Ja eikös heti seuraavan päivänä vanha työkaveri ilmoittanut facebookissa tehneen samanlaisen tempun.

Itelläni on tehnyt mieli monta kertaa kun kaupan kassalla on lottoa tarjottu informoida, että on suurempi todennäköisyys kuolla lento-onnettomuudessa kuin voittaa lotossa. Päätinkin katsoa pitääkö tämä sanonta oikeasti paikkaansa. Lottovoiton todennäköisyys on suhteellisen helppo itsekkin laskea, mutta laiskana käytin googlea. Todennäköisyys lottovoittoon on yksi 15 miljoonasta. Lento-onnettomuudessa kuolemisen todennäköisyys on taas yksi 11 miljoonasta eli kyllä tämä sanonta pitää paikkaansa. Kyllähän joku aina silloin tällöin sen voiton saa, mutta todennäköisyys siihen että se olet sinä on todella pieni.

Se on jännää miten ihmiset kuvittelee, että lottovoitto jotenkin ratkaisisi heidän taloudellisen tilanteen ja se että hyvä tuloiset ihmisetkin yrittävät sitä saada. Nekin ihmiset, jotka voittavat lotossa ison potin yleensä päätyvät vielä huonompaan tilanteeseen kuin he olivat ennen lottovoittoa. Tämä johtuu siitä että he eivät alkujaankaan hallinneet omaa talouttaan ja voitot hassattiin kalliisiin autoihin, veneisiin ja ties mihin sen sijaan että olisi sijoitettu rahat viisaasti ja sitten käytetty sijoitusten tuottoja elämiseen. Se kuva minkä media on antanut siitä mitä on olla varakas on aivan väärä. Nämä ihmiset ovat todella hyvätuloisia mutta suurella osalla kun nuo tulot loppuu niin jäljelle ei jääkään mitään muuta kuin valtavat menot. Itse olen myös sortunut siihen, että varallisuutta pitää jotenkin ulkoisesti näyttää mutta toisaalta täytyy myös osata nauttia siitä nyt kuin vielä voi eikä yrittää kituutta eläkeikään.

Voiko siis rikastua lottoamalla? Todennäköisyys sille että ensinnäkin saat sen ison potin on äärimmäisen pieni ja todennäköisyys että pystyt säilyttämään edes osan noista voitoista on vielä pienempi ellet jo hallitse talouttasi. Itse uskon, että jos lottoaisin tai harrastaisin mitään uhkapelejä ja voittaisin ison potin pystyisin todennäköisesti pitämään siitä ison osan ja ehkä ajan myötä jopa kasvattamaan sitä. Tätä en kuitenkaan tule koskaan tietämään sillä mielummin säästän ja sijoitan ne rahat koska näin minulla on suurempi todennäköisyys kasvattaa varallisuuttani.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Osakesäästäjä
Osakesäästäjä
7 years ago

Vanha sanonta on, että lotto on vero niille jotka eivät osaa tilastomatematiikkaa.

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top