3 tapaa kerryttää hätävararahastoa

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Useimmilla hätävararahaston kartuttamisen suurin ongelma on kuinka saada se aloitettua kun kaikki tulot menee kuluihin. Tässä on kolme ideaa millä voi saada suhteellisen helposti sen aloitettua, mutta varsinainen haaste on oma kurinalaisuus ettei näitäkin rahoja käytä johonkin muuhun.

1) S-Bonus ja K-plussa
Minulla on käytössä sekä S-Etukortti että Plussa kortti vaikka käytänkin pääasiassa S-Etukorttia niin välillä sitä tulee tehty ostoksia K-ketjun kaupoissa ja muissa liikkeissä, josta saa plussaa. Käytän S-Tiliä pelkästään ruoka ostosten maksamiseen. S-Bonukseni olen laittanut menemään S-Pankin rahastoon. Samalle tilelle olen laittanut menemään rahat Plussa pisteistä. Saat bonuksista ihan mukavan summan kasaan ihan huomaamatta kun ne menee automaattisesti eri tilille ja vielä rahastossa niiden arvo kasvaa entisestään. Itse käytän S-Pankin S-Säästörahasto Varovainen rahastoa. Vuodessa olen kerryttänyt reilut 330€.

2) Myy turhia tavaroita
Jokaisella meistä löytyy jotain turhaa kaapista, jota voi myydä. Itse olen myynyt tavaroita, joita en ole käytänyt yli vuoteen ja niistä saanut ihan mukavan summan. Itse olen saanut jo yli 1000€ kasaan ja se on jo ihan hyvä alku hätävararahastolle.

3) Veronpalautus
Useimmat saavat veronpalautusta lähes joka vuosi. Sen sijaan, että käytät sen laita se menemään erilliselle tilille, johon keräät hätävarahastoa.

5 1 vote
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vanha Kehno
Vanha Kehno
8 years ago

Ihan mielenkiinnosta. Olisitko halukas jakamaan tuon Säästärahasto Varovaisen tarkemman jaon? Eli paljonko tuosta 330€ summasta on normaaleja bonuksia&plussia ja paljonko on oikeaa tuottoa rahaston puolelta?

Vanha Kehno
Vanha Kehno
Reply to  Mika
8 years ago

Ei huono tuotto kyllä ns. lyhytaikaiselle rahavarastolle. Itse olen karsastanut noita hallinnointikulujen takia, mutta säästötilin tarjoama 0.001% korko hatävararahastolle ei päätä huimaa ja vaihtoehtoja oon miettinyt jo jonkin aikaa. Pitänee harkita oman hätävararahaston ainakin osittaista siirtoa tuonne säästörahaston puolelle 🙂

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top