Aamulehden juttu lapsilisien sijoittamisesta sai ihmiset pillastumaan

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Aamulehdessä ilmeistyi maanantaina juttu siitä kuinka minä lahjoitan lapsilisät pojalleni ja sijoitan ne osakemarkkinoille. Tämähän tietysti sai monet pillastumaan siitä että ei ne ole siihen tarkoitettu. Onko sillä oikeasti väliä että kierrätänkö sen rahan oman tilini kautta vai annan ihan suoraan lapselleni?

Joku taas oli sitä mieltä, että sijoitan hänen maksamiaan verorahoja. Voin kyllä vastata tähän että se lapsilisä on pienen pieni palautus kaikista minun maksamista veroista. Pelkästään viime vuonna maksoin reilu 26 000€ veroa ansiotuloistani ja sen lisäksi yritykseni maksoi toisen mokoman verottajalle. Eli maksoin pelkästään viime vuonna enemmän veroja kuin lapseni tulee saamaan lapsilisiä koko elinikänään. Siinä olen kyllä monen kanssa samaa mieltä että koko lapsilisän voisi tyysti poistaa ja maksaa sitten toimeentulotukena niille jotka sitä todella tarvitsevat. Oli lapsilisiä tai ei sijoittaisin lapselleni joka tapauksessa sillä se on yksi tapa millä tulen opettamaan hänelle hyviä taloustaitoja.

Tärkein pointti koko jutussa mielestäni oli se että noinkin pienellä summalla ihan jokainen suomalainen lapsi voisi saada itselleen kohtuullisen hyvän eläkkeen sijoittamalla. Sen miten itse sijoitan ei vaadi että on joku talousnero vaan sen pystyy tekemään äärimmäisen helposti ja mikä parasta kun sen on kerran tehnyt sen voi vaan unohtaa. Kuka vaan voi oppia sijoittamaan vaikka se ei ihan hirveästi kiinnostaisikaan ja tuo on yksi asia minkä näytin oppilailleni juuri päättyneessä Oman talouden bootcamp kurssilla.

Se mikä itseäni eniten ehkä rassasi on kommentti jonka sain omalla Facebook seinälläni kun nuori nainen sanoo että harva pystyy tekemään noin. Se on aivan väärä lähestymistapa. Ennemminkin pitäisi kysyä miten minä voin tehdä noin eikä vaan todeta että harva voi noin tehdä sillä silloin annat itsellesi tekosyyn että et sinäkään voi noin tehdä. Väitän että ihan joka ikinen perhe jossa molemmat vanhemmat tienaa ainakin 2000€/kk pystyy tuohon sillä noillakin tuloilla meidän perheen budjetilla talous olisi 250€/kk ylijäämäinen. Meidänkin budjetissa olisi vielä paljon karsittavaa, mutta haluamme myös nauttia elämästä. Ihan pienimmistä tuloista voi olla vaikeaa saada ylimääräistä syrjään ja jos elää täysin tukien varassa silloin se on käytännössä mahdotonta säästää. Silloin pitäisikin kysyä miten voi tuloja kasvattaa sillä se on taas täysin mahdollista kuhan ei ole työkyvytön.

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Mika KoivistoJansumaritaMika KoivistoJenna Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
OsinkoInsinööri
Guest
OsinkoInsinööri

Ihmisten kommentit ovat kyllä aina käsittämättömiä. Ikinä ei haluta oppia mitään uutta tai olla valmiita muuttamaan omia vääriä käsityksiään. Ei osata olla kriittisiä omista taloustaidoistaan vaan sanotaan heti, että ei tollaista pysty tekemään. Ja kuten mainitsit kirjoituksessa sen, että maksat 50 k € veroja vuodessa ja saat ”palautuksena” 1200 € vuodessa lapsilisän muodossa. Ei sitä voi siis mitenkään sanoa, että vaan ”muiden verorahoilla” sijoittelet. Itseäkin ottaa aina päähän se, että ihmiset sanovat minun säästämisen olevan suurimmalle osalle mahdotonta ja samaan aikaan ei olla itse kiinnostuneita oppimaan miten voisi sen myös itse tehdä. Varsinkin kun erittäin mielelläni sen opettaisin vastikkeetta.

marita
Guest
marita

Niin lapsi joutuu maksaan niistä lahjaveron!! LAPSILISÄ EI LAIN MUKAAN KUULU LAPSELLE, VAAN HUOLTAJALLE!!

Jenna
Guest
Jenna

Minusta on myös jollain tapaa koomista että kamala vouhotus kohdistuu nimenomaan varakkaiden ihmisten saamiin lapsilisiin. Se on about ainoa suora tulonsiirto valtiolta varakkaalle ja tosiaankin nuo vuodessa maksetut verot kumoaa mennen tullen sen pienen summan, jonka saa lapsilisien muodossa takaisin. Minusta on vaan hienoa, jos sen rahan pystyy ja ennen kaikkea haluaa sijoittaa muksun tulevaisuuteen.

Kauheasti näkee nykyään pienituloisia yh-äitejä, joilla on kuitenkin varaa ostaa suhteettoman kalliita merkkivaatteita jo syntymästä lähtien sille omalle mukulalle. Veikkaan, että kun siitä budjetista iskisi puolet sijoitukseen ja puolella ostaisi kohtuuhintaisia vaatteita niin tekisi jo ison palveluksen omalle lapselle. Elämä on valintoja.

https://tuhlarisaastaa.blogspot.fi/

Jansu
Guest
Jansu

Aamulehden juttusi aikanaan ( eikä siitä kauaa ole) sai minutkin konkreettisesti aloittamaan rahastosäästämisen 4-v lapselleni. Olin jo aloittanut lapsilisien säästämisen tilille, mutta varsinainen potku persuksille oli tämä juttu, että sain avattua rahastosäästötilin. Pienistäkin tuloista pystyy säästämään vähän ja pitkällä aikavälillä se voi olla paljon rahaa. Haluan, että kun lapseni tarvitsee aikanaan ajokortin ja muita asioita, ne rahat löytyvät ilman ongelmia ja siihen voin varautua nyt. Inspiroivia ajatuksia, kiitos!

Viimeisimmät artikkelit

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Vieritä ylös