Vuoden 2017 tilinpäätös

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Alkuvuosi on ollut vähän hektistä niin on tämä kirjoittaminen jäänyt vähälle, mutta nyt on analysoitu viime vuoden numerot. En osannut oikein laittaa hyviä tavoitteita viime vuodelle kun se oli ensimmäinen vuosi täyspäiväisenä yrittäjänä. Ainoa tavoitteeni oli vähän vajaa 17 000€ kuukausi myynti yrityksellä ja siitä jäin hieman vajaaksi, mutta opin kyllä tuon vuoden aika enemmän kuin varmaan koskaan. Lisäksi asetin pidemmän tähtäimen tavoitteen taloudellisesta riippumattomuudesta. Pelkkää sijoitusvarallisuutta katsoen olen noin 1/3 tarvittavasta laskennallisesta varallisuudesta saavuttanut.

Mutta katsotaan noita tunnuslukuja:

  • Nettovarallisuus 350 721€ +17%
  • Sijoitusvarallisuus 297 837€ +16%
  • Likvidit varat 82 286€ +27%
  • Käteisvarat 70 055€ +23%
  • Hätävararahasto 31 650€ +28%

Netto- ja sijoitusvarallisuus otti pienen dipin kun alaskirjasin tappioita yhdestä sijoitusasunnostani, muuten luvut kehittyi ihan hyvää tahtia. Käteisvarat olisi ollut muuten aika paljon suuremmat, mutta en nostanut itselleni palkkaa kuin vasta heinäkuussa. Tämä sen vuoksi että keräsin käteispuskuria myös yritykselle, jotta se tasaa vaihtelut kassavirrassa. Voin nukkua aika hyvin kun omalta tililtä löytyy noin vuoden kuluja vastaava summa ja yritykselläkin useamman kuukauden puskuri.

Osakesijoitusten osalta vuosi 2017 ei mennyt nappiin ollenkaan. Tuotto ilman osinkoa oli -2,53%, jota 1971,55€ osinkopotti sitä hieman kompensoi nostaen sen plussalle mutta indeksille hävisin ihan reilusti. Pojan indeksi salkku tuotti 7,69%. Tämä pistää tietysti kyseenalaistamaan oman osinko strategian, mutta koska tiedän poimineeni syklin pohjalla ryömiviä yrityksiä tuo tulos oli jokseenkin odotettavissa. Osinko virta edelliseen vuoteen on kasvanut noin 30%, joten siihen olen kyllä tyytyväinen. Tuo on silti vielä kaukana siitä mitä tarvitsen, mutta nyt voinkin lopettaa käteisen keräämisen ja sijoittaa aika huoletta 3000 – 5000€ joka kuukausi.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top