Tavarasta Eroon Japanilaisella KonMari menetelmällä

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

KonMari menetelmä on Japanilaisen Marie Kondon kehittämä menetelmä tavaran raivaamiseen ja pysyvän järjestyksen luomiseen. Menetelmä on hyvinkin tehokas sillä kun sitä oikein käytät jäljelle jää vain tavarat, joita oikeasti rakastat ja jotka tuottavat sinulle iloa. Itse törmäsin tähän menetelmään ystävän facebookissa jakaman Today.com jutun kautta. Tottakai piti heti hommata se kirja tai no audiobookinhan minä kuuntelin.

KonMariThe Life-Changing Magic of Tidying Up-Cover smallKirjasta on myös suomenkielinen käännös nimellä KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika. Itse kuuntelin englanninkielisen käännöksen joka löytyy nimellä The Life-changing magic of tidying up. Kirja on erittäin suosittu ja sitä onkin myyty jo yli 2 miljoonaa kappaletta. Se näkyy myös Pääkaupunkiseudun kirjastossa, josta löytyy tuo suomenkielinen versio ainakin e-kirjana, mutta se oli jo varattu 89:lle ennen minua ja niitä kirjoja oli 24kpl kun normaalisti niitä on muutama kappale ja niin on varauksiakin.

Ennen kuin olin edes päässyt kirjan loppuun asti innostuin käyttämään menetelmää vaatteisiini ja sain vaimonkin osallistumaan. Oma saldo oli yksi säkki roskikseen ja yksi säkki kirpputorille/lahjoitettavaksi. En täysin seurannut kirjan järjestystä mikä näin jälkeen päin ajateltuna saattoi olla virhe sillä seuraavana vuorossa oli kaiken maailman paperit. Aloitin projektin tossa klo 16 aikaan ja lopetin yhdeltä yöllä. En ole vielä täysin tyytyvyinen tulokseen vaikka sainkin kasi jätesäkillistä heitettyä roskiin. En saanut kaikkia jäljelle jääviä papereita täysin järjestykseen enkä myöskään saanut ihan kaikkia heitettyä roskiin. KonMari metodin mukaan mitään papereita ei säästetä ellei ole pakko esim veroilmoituksen liitteet, takuu kuitit ja voimassa olevat sopimukset. En myöskään kerännyt kaikkia papereita ympäri asuntoa sillä tiesin etten selviä siitä urakasta yhdeltä istumalta. Tein kuitenkin ison loven siihen ja seuraavalla kerralla saan saatettua sen loppuun.

Minulla on vielä pitkä matka siihen, että kaikella tavaralla on oma paikkansa ja vain itselle tärkeät tavarat on pidetty. Tässä kirjasta tulee jotenkin mieleen Richard Kochin Living the 80/20 Way, jota olen pyrkinyt ottamaan osaksi elämääni eli keskitymään olennaiseen ja karsimaan kaikki turha pois. Ihan täysin en kuitenkaan osta kirjoittajan filosofiaa, sillä en tule kiittämään vaatteitani päivästä tai tervehtimään kotiani kun tulen kotiin. Mutta jos tuon kaiken suodattaa pois ja keskittyy ydinsanomaan eli vähempi on parempi niin tämä kirja kyllä antaa työkaluja niille, joille on vaikea luopua tavaroista. Ehkä minustakin, joku päivä vielä tulee minimalisti, mutta siihen asti yritän päivä kerrallaan vähentää tavaraa ja myöskin realisoida ne rahaksi.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top