Fast Invest tekee vertaislainauksesta helppoa

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Fast Invest on uudehko (2015 perustettu) vertaislaina markkinapaikka, jonka konsepti eroaa muista muutamalla merkittävällä tavalla. Ensinnäkin perinteisistä vertaislaina palveluista poiketen kaikki lainat, joihin voi sijoittaa on jo myönnetty ja näin sijoituksesi alkaa tuottamaan heti eikä sinun tarvitse odottaa josko laina täyttyisi.

Lue Fast Investin päivitetty arvostelu täältä.

Takaisin maksuturva

Nykyisin moni markkinapaikka tarjoaa takaisin osto turvan mikäli lainan ottaja ei pysty maksamaan ajallaan lainan eriä. Yleisesti tämä tarkoittaa sitä että kun lainan maksu on myöhässä 30 – 90 päivää (liikkeelle laskijasta riippuen) se lunastetaan takaisin ja saat maksamattoman koron ja pääoman. Fast Investissä sinulle maksetaan jo kolmen päivän jälkeen myöhästynyt maksuerä ja näin sinun ei tarvitse odottaa rahoja. Tosin kuin monessa muussa markkinapaikassa koko lainaa ei lunasteta vaan vain se myöhässä oleva osa maksetaan sinulle ja laina jatkuu normaalisti kunnes se on maksettu tai lainaaja todetaan maksukyvyttömäksi ja lainan takaisin maksuturva käynnistyy jolloin jäljellä oleva osa maksetaan kokonaisuudessaan takaisin.

Jälkimarkkinat

Toinen merkittävä ero on jälkimarkkinoiden puuttuminen mikä normaalisti olisi negatiivinen asia sijoituksen huonon likviditeetin vuoksi, mutta Fast Invest taas on lupautunut lunastamaan sijoituksen milloin vain yhden pankkipäivän sisällä. Tämän vuoksi jälkimarkkinoita ei tarvita ja sijoitus on huomattavasti likvidimpi kuin normaalisti vertaislainoissa. Tässä on yksi pieni juttu mikä kannattaa tiedostaa, jos pyydät Fast Investiä lunastamaan lainan takaisin ennen sen maturiteettia menetät kertyneen koron ja saat vain pääoman takaisin. Tämä on likviditeetin hinta.

Minimi sijoitus

Kolmas ero perinteisiin toimijoihin on se että minimi sijoitus on vain 1€. Tämä mahdollistaa sijoittamisen helposti ja pienemmälläkin pääomalla mikä onkin ollut yksi Fast Investin perustajan Simone Vaikune ydin arvoista. Auto investillä minimi on kuitenkin 10€ mikä mielestäni oikein sopiva ja käytän sitä itse saadakseni laajan hajautuksen eri lainoihin vaikka sellaista ei tarvitsisikaan Fast Investin tarjoaman suojan vuoksi.

Riskit

Vaikka tämä päälle päin voi näyttää hyvinkin riskittömältä ei mikään sijoitus ole täysin riskitön. Fast Invest on poistanut monta vertaislainoille tyypillistä riskiä tehden sijoittamisesta helppoa, mutta tähän silti jää vastapuoli riski. Toisin sanoen riskinä on Fast Investin ja sen käyttämien lainan myöntäjien taloudellinen tilanne. Fast Invest ei julkaise/kerro ketä heidän partnerit on ja tämän vuoksi näiden taloudellista tilannetta on mahdoton arvioida. Fast Invest on vielä pieni vertaislaina markkinoilla ja heidän alustan kautta on sijoitettu 4 000 000 euroa 2016 lähtien. Fast Investin tilinpäätöstiedot Brittiläisenä yhtiönä julkisia ja ne löytyy täältä tosin uusin tällä hetkellä on vuoden 2016.

Omat kokemukset

Talletus tiedot

Olen sijoittanut Fast Investiin vasta vähän aikaa, mutta kokemukset on ollut tähän asti hyvin positiivisia. Raha siirtyy sijoitustilille jopa saman päivän aikana kun aamulla tekee siirron se on sijoitettavissa jo iltapäivällä. Auto investillä rahat sijoitetaan lainoihin nopeasti ennalta määrittämieni kriteerien perusteella.

Siirto tapahtuu ihan tavallisena pankkisiirtona Payseran kautta. Saat tilinumeron ja tunnisteen valikon lisää varoja kohdasta. Nordean verkkopankki ei sallinut # -merkkiä viestissä joten poistin sen ja maksu meni silti perille nopeasti. OP:sta siirtäessä ilmeisesti tarvitset myös osoitteen PERKUNKIEMIO 2, 12126 LITHUANIA. Kiitos blogin lukijalle Andreas:lle tästä tiedosta.

Rahojen nostamiseksi sinun täytyy vahvistaa sähköpostiosoite, kännykkänumero ja henkilöllisyytesi. Tämä johtuu EU:n rahanpesusäädöksistä. Itse lähetin kuvan passista ja se hyväksyttiinkin jo heti seuraavana päivänä.

Jotta tämä ei menisi pelkästään ylistämiseksi niin löysin muutaman huonon puolen palvelusta. Fast Invest on vain yksityishenkilöille eli he eivät ota sijoituksia yrityksiltä. Koska itse sijoitan pääasiassa yritykseni kautta tämä on huono puoli, mutta ei se silti estänyt minua sijoittamasta. Toinen heikkous on raportointi joka on hieman puutteellinen, koska heillä ei ole mitään kuukausi yhteenveto raportteja ja tapahtumiakaan ei saa kätevästi ladattua Excel tai CSV muodossa, mutta yhteyshenkilöni lupasi tuohon parannuksia. Käyttöliittymä on myös suomeksi, mutta käännökset on osittain hieman hassuja joten itse käytän sitä englanniksi.

Yhteenveto

Tulen jatkossakin käyttämään Fast Investiä ja jään seuraamaan sen kehittymistä mielenkiinnolla. Niiden konsepti on hyvä sijoittajalle ja niillä on kehitteillä kryptoihin liittyviä palveluita vaikka itseäni noi ei ihan hirveästi kiinnostakkaan. Itse näen tämän hyvänä vaihtoehtoisena joskin pankkitiliä korkea riskisempänä paikkana parkkeerata käteistä samaan tyyliin kuin olen käyttänyt Tuottoa ja Korkeatuottoinen palveluita aiemmin. Tähän astisten kokemusten perusteella voin hyvällä omalla tunnolla suositella Fast Investiä. Muista kuitenkin että näissä on aina omat riskinsä ja arvioi onko odotettu tuotto suhteessa riskiin itsellesi sopiva.

Aloita sijoittaminen Fast Investiin

Päivitykset:

14.7.2018: Päivitin jälkimarkkinat kohtaan lainan lunastuksesta ennen aikaisesti eli tässä tapauksessa saat takaisin vain pääoman ja menetät kertyneen koron. Tämä on likviditeetin hinta.
18.7.2018: Lisäsin riskeihin sijoitettujen lainojen määrän 4 M€ ja linkin tilinpäätöstietoihin.
14.8.2018: Lisäsin osoitteen, jota tarvitaan OP:sta rahan siirtämiseen.

Kun sijoitat 31.8.2018 mennessä saat ekstra 1% tuoton sijoituksellesi. Tuo lisätuotto vapautuu vasta 12kk sijoituksen jälkeen.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Mintos, Euroopan suurin vertaislaina markkinapaikka - Matkalla Vaurauteen
5 years ago

[…] ihmettelet miksi en keskitä kaikkia sijoituksia Fast Investiin niin syy on siinä, että kannattaa hajauttaa useampaan markkinapaikkaan ihan riskien hallinnan […]

Juhani Kolehmainen
Juhani Kolehmainen
5 years ago

En saa toimimaan puhelinnumeron varmistusta eli koodi ei tule tekstiviestinä. Tosin asiakaspalvelu lähetti ongelmani It-yksikön hoidettavaksi ja lupasi palata asiaan. L
Sieltähän ei voi palauttaa varoja, jos puhelinnumerovarmistus ei ole kunnossa. Oletko törmännyt ko. ongelmaan.

Juhani Kolehmainen
Juhani Kolehmainen
Reply to  Mika Koivisto
5 years ago

Kokeilin nostaa varoja pois pienen summan, ei onnistu ilman puhelin varmistusta. Tosin ei ole kuin 100€ kiinni, tämän laitoin kokeilumielessä. Vielä ei uskalla sijoittaa enenpää ennen kuin saavat homman toimimaan.

trackback
Kokemuksia Fast Investistä: ensimmäiset 5kk takana - Matkalla vaurauteen
5 years ago

[…] et ole vielä tutustunut Fast Investiin olen kirjoittanut siitä aika kattavan esittelyn. Vertaislainoihin sijoittaminen ei ole koskaan ollut niin helppoa kuin se on Fast Investillä, […]

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top