Vertaislainaus on muutakin kuin pikavippejä

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Suomessa vertaislainaus tunnutaan yleensä rinnastavan pikavippaukseen ja sen takia moni sitä vierastaakin sijoitusmuotona. Luulen, että tämä johtuu siitä että Suomalaiset vertaislaina toimijat Fellow Finance, Fixura ja Lainaaja pääasiassa tarjoavat kuluttajille vakuudettomia luottoja kulutukseen. Näissä lainoissa korot voi olla jopa lähes 30% mikä voi kuulostaa korkealta ja onhan se sitä mutta pikavippiin verrattu, jossa vuosikorko voi nousta jopa useampaan sataan prosenttiin, ei se niin paha ole. Nykyisin korot on alkaen 6% ja tuo on jo aika alhainen vakuudettomalle lainalle.

Itse tutustuin tähän sijoitusmuotoon reilu viisi vuotta sitten kun aloitin sijoittamisen LendingClubiin. Silloin se oli todellakin vertaislainausta eli yksityiset ihmiset lainasivat toisilleen rahaa markkinapaikan kautta joka hoiti sopimukset molempien kanssa ja toimi välikätenä molemmille. Välikättä tarvitaan koska yhdellä lainalla saattaa olla jopa satoja sijoittajia ja sijoittajan rahat on usein hajautettu satoihin lainoihin. Hajautusta tarvitaan sillä vakuudettomat kuluttajalainat on hyvin riskipitoisia ja luottotappioita syntyy jopa vähäriskisiksi luokitelluissa lainoissa.

Myös institutionaaliset sijoittajat on herännyt näille markkinoille sillä se kilpailee perinteisten finanssi toimijoiden kanssa. Se että rahaa on ollut enemmän tarjolla on laskenut korkotasoa ja näin sijoittajien tuottoa vaikka riskit sijoittajalle ei vähentynyt. Tämän vuoksi itse otin hieman taukoa, mutta nyt olen taas aktivoitunut ja tutustunut mitä kaikkia on tarjolla. Uudenlaisia palveluita on syntynyt joiden ansiosta vertaislainaus on helpompi sijoitusmuoto kuin se oli aiemmin. Sijoittajan riskejä on rajattu monissa palveluissa mm. 100% takaisinmaksu turvalla ja erilaisia sijoituskohteita on paljon enemmän. Voit lainata rahaa mm:

  • Kiinteistö projekteihin
  • Maatalouteen
  • Auton hankintaa
  • Yritykselle
  • Lasku saamiseen
  • Asuntoon

Aloitan tällä uuden vertaislainakseen ja joukkorahoitukseen keskittyvän blogi sarjan, jossa mm. esittelen ja arvioin näitä palveluita minkä kautta sijoituksia voi tehdä. Ensimmäisenä esittelen sellaisia joihin olen jo sijoittanut rahaa ja myöhemmin tulen esittelemään myös sellaisia palveluita joihin en ole itse vielä laittanut rahaa ja kerron myös miksi en ole niihin sijoittanut. Lisäksi on tarkoitus avata riskejä ja verotusta.

 

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Tuottoa kiinteistöistä Bulkestate joukkorahoitus alustalla - Matkalla Vaurauteen
5 years ago

[…] aloitin vertaislainaus blogi sarjan sanoin, että vertaislainaus on muutakin kuin pikavippejä ja Bulkestate on tästä hyvä esimerkki. Bulkestate on 2016 perustettu joukkorahoitus alusta, joka […]

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top