Fellow Finance laskee myöhässä olevien lainojen lunastus hintaa

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Fellow Finance tiedotti juuri kuukausiraportissaan laskevan Suomalaisten maksuviiveellisten kuluttajalainojen lunastushintaa 70%:sta 53%:iin. Fellow Finance siis maksaa tammikuusta alkaen vähintään 90 päivää myöhässä olevista lainoista enää 53% jäljellä olevasta pääomasta sijoittajalle. Tämä lisää sijoittajan kärsimää luottotappiota ja pienentää tuottoa entisestään.

En oikein ymmärrä Suomalaisten vertaislaina toimijoiden logiikkaa kun ehdot sijoittajalle on ihan naurettavan huonot kauttalinjan kun taas ulkomaiset kilpailijat pyrkii täysin eliminoimaan luottotappiot sijoittajalta silti pitäen tuoton parempana kuin Suomalaisilla toimijoilla. Fellow Financen tilastojen perusteella vähintään 10% tuottoon on päässyt vain 23% sijoittajista. Vähintään 6% tuoton on saavuttanut 80% sijoittajista ja 4% sijoittajista on saanut alle 1% tuoton ja hieman yli 2% sijoittajista tuotto on ollut negatiivinen.

Vaihtoehtojakin on ja itse en enää sijoita kuin vakuudellisiin lainoihin tai 100% takaisinosto takuun sisältäviin lainoihin. Lopetin omat sijoitukseni Fellow Financessa jo 2016 kun tuotto alkoi jo silloin laskemaan ja jatkoin taas lainoihin sijoittamista vuosi sitten. Tuon vuoden sisällä ei ole ollut yhtään luottotappiota ja kaikki myöhässä olevat lainat on lunastettu lupauksen mukaisesti. Vuotuinen tuotto on ollut reilu 15%. Aloitin Mintoksella, joka on yksi suurimmista toimijoista Euroopassa. Alussa tuotot oli hyviä mutta ne nopeasti laski joten olen hajauttanut useaan eri markkinapaikkaan.

Jos tarvitset ideoita minne hajauttaa omia vertaislaina sijoituksia niin olen koonnut tänne listaa luotettavista markkinapaikoista.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top