Kokemuksia Fast Investistä: ensimmäiset 5kk takana

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Kun aloitin toukokuussa sijoittamisen Fast Investin markkinapaikalla siitä ei ollut juurikaan kirjoitettu mitään se tuntui sen vuoksi hyvinkin riskiseltä. Tein tämän vuoksi paljon enemmän taustatutkimusta kuin yhdestäkään muusta markkinapaikasta. Asiaa ei auttanut yhtään se että Fast Investin lupaus tuntui ihan liian hyvältä ollakseen totta, mutta oliko se sitä?

Tuo lupaus mm. sisälsi sen että Fast Investissä ei tarvitse odottaa myöhässä olevia lainoja vaan sijoittajalle maksetaan hänen osuus 3 päivän sisällä eräpäivästä oli lainaaja maksut erää tai ei. Tämän lisäksi voit pyytää Fast Investiä lunastamaan lainan takaisin ihan milloin vain ja heidän lupaus on lunastaa se yhden pankkipäivän sisällä ja tämä lupaus pitää sillä olen kokeillut sen. Jos käytät lunastusta saat vain lainan pääoman takaisin ja menetät jo maksetut korotkin, mutta tämä on likviditeetin hinta.

Nyt takana on jo viisi kuukautta ja tähän asti kaikki on toiminut hyvin ja eikä minulla ole mitään syytä epäillä että se olisi joku huijaus. Siellä on kokoajan ollut korkoa korkoisia lainoja hyvin tarjolla ja tällä hetkellä lainojeni keskikorko on 14,28% ja laina-aika 10kk. Sijoitukset on hajautettu 680 lainaan vaikka eipä tuo olisi edes tarpeen kun ei tarvitse kärsiä myöhässä olevista lainoista. Yksikään laina ei ole ollut myöhässä vaan ne on maksettu ajallaan en toki ole tuota katsonut joka päivä vaan yleensä kerran kuukaudessa kun teen raportin itselleni.

Annualisoitu tuotto on tällä hetkellä 13,11% ja yhteensä olen saanut 260,43€ ja lisäksi minulla on 105€ bonusta odottamassa vielä pari kuukautta.

Jotta tämä ei menisi pelkäksi ylistämiseksi niin pari asiaa, jotka itseäni hieman häiritsee: ensinnäkin Fast Invest ei julkaisi heidän laina kumppaneiden nimiä, joten vastapuoliriskin suuruuden selvittäminen on aika mahdotonta. Toinen asia on se että Fast Invest tarjoaa aika huonon raportoinnin, se on riittävä verotusta varten, mutta itse tykkään saada enemmän dataa ja käppyröitä. Siksi kirjoitinkin itselleni ohjelman, jolla haen tiedot sellaisessa muodossa, että saan ne Google Sheetiin analysoitavaksi ja nämä kaikki graafit tulevatkin sieltä.

Kaiken kaikkiaan pidän Fast Investistä ja pidän sitä mielenkiintoisena vaihtoehtoisena sijoituksena. Se edustaakin ihan kohtuullistaa osuutta kaikista vertaislaina sijoituksistani, jotka näet kuukausittaisesta sijoitusraportistani.

Latasin tiedot kaikista lainoista, joihin pystyi vielä sijoittamaan ja tässä onkin lyhyt yhteenveto lainatilanteesta sunnuntaina 14.10 n. klo 14:

Lainoja: 521 kpl
Keskimääräinen laina-aika: 8,9kk
Keskimääräinen korko: 13,70%
Euro määräisiä lainoja sijoitettavana: 383 417,16€
Zloty määräisiä lainoja sijoitettavana: 358 928,14 PLN

Osuudet on laskettu kaikki lainat euroiksi muunnettuna ja sen mukaan paljon lainaan voi vielä sijoittaa. Puolalaiset lainat on kaikki Puolan zlotyna ja niistä voi saada korkeimman 16% koron.

Jos et ole vielä tutustunut Fast Investiin olen kirjoittanut siitä aika kattavan esittelyn. Vertaislainoihin sijoittaminen ei ole koskaan ollut niin helppoa kuin se on Fast Investillä, mutta tutustu silti riskeihin. Vaikka Fast Invest onkin poistanut suurimman osan vertaislainoihin liittyvistä riskeistä jää silti jäljelle vastapuoliriski.

Avaa tili Fast Investissä tästä ja tienaa jopa 16% korkoa!

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Janne Järvinen
Janne Järvinen
5 years ago

No mites tämä kotimainen versio eli Fellow Finance ? Itse olen sitä kokeillut vuoden, mutta olen mennyt ”safety# edellä ja siksipä tuottoprosentti on paininut jo alle 7% muutenhan se on toiminut ihan kivasti. Yksi laina on lunastettu pois 70% kuten luvattu.

sir Serpo - F1 asiantuntija
sir Serpo - F1 asiantuntija
5 years ago

oma kokemukseni vauraudesta 10kk jälkeen: tuotto about -3-5% so far. 21% lainoista perinnässä. 14% lainoista myöhässä.
Pysykää poissa noista kusetuksista!

Alaston Talous
Alaston Talous
5 years ago

Itse olen käyttänyt Mintosia (Mintos). FastInvestin osalta en pysty sanomaan FastInvesting omaa riskiä (alusta riski) enkä vastapuolia, joten lainan liikkeellelaskija on avoin kysymys. Mintosissa näen ainakin liikkeellelaskijan, paremmin dataa lainoista ja Mintosin p2p lainojen liikkeelle laskijoista on jotain seurantaa (blogeja, jotka käyvät uusimmat kvartaalit läpi ja seuraavat vastapuolten taloudellista vahvuutta).
Rehellisesti sanoisin että FastInvest on pirun pieni ja välttäisin alustariskin takia….mutta tämä 3-4 minuutin mutuilun jälkeen.
Raportointi on huonohkoa kaililla p2p alustoilla

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top