Helmikuu 2015 Sijoitukset

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Helmikuussa sain vihdoin avattua sijoitusyhtiölleni tilin Nordnettiin. Heti en kuitenkaan rynnänyt ostoksille vaan mietin tarkkaan ensin sijoitusstrategiaani, joka on lyhykäisyydessään pitkäaikaista omistamista hyvistä yhtiöistä, jotka tuottavat kasvavaa osinkovirtaa. Eli pyrin omistamaan pitkäjänteisesti yhtiöitä, joiden uskon tuottavan jatkossa kasvavia osinkoja. Tarkoitus ei ole koskaan myydä ydin sijoituksiani. Yksittäisten yritysten lisäksi tulen ostamaan passivisia indeksi osuuksi ja korkosijoituksia kun niihin tulee hyviä ostomahdollisuuksia.

Yritin hieman tehdä fundamentti analyysia mahdollisiin ostokohteisiin ja tällä hetkellä suurin osa itseäni kiinnostavista kohteista on mielestäni ylihintaisia. Päädyin kuitenkin muutamaan osakkeeseen.

Taalerintehdas

Taalerintehdas on mielestäni erittäin mielenkiintoinen kohde ja pidän heidän sijoituskohteista erittäin paljon. Taalerintehdas koostuu varainhoidosta, pääomarahastoista, rahoitusyhtiöstä ja sijoitusyhtiöstä. Sen lisäksi se omistaa fyysitä kultaa tarjoavan Kultataalerin. Taalerintehtaan kautta voi sijoittaa mm. asuntoihin, kultaan, metsään, tuulivoimaan ja biovoimaan. Taalerintehdas ostaa myös vakuutusyhtiö Garantian. Uskon vahvasti Taalerintehtaan kasvuun ja tulen varmasti jatkossakin ostamaan sitä lisää kuhan hyviä osto paikkoja ilmenee.

Nordea Pankki

Nordea on hyvä vakavarainen pankki, joka tekee hyvää tulosta. Sammon omistajuus Nordeassa on selkeästikkin positiivinen asia. Vaikka Nordea onkin tehnyt hyvää tulosta se jatkuvasti tehostaa toimintaansa se ei välttämättä työntekijöille ole hyvä asia, mutta omistajana se on erittäin hyvä asia. Asiakkaan näkökulmasta olen myös ollut äärimmäisen tyytyväinen Nordeaan sen joustavuuden vuoksi. Uskon, että Nordea tulee jatkossakin olemaan erittäin kilpailukykyinen ja se tulee jakamaan hyvät osingot omistajilleen.

CapMan

Tämä on vähän enemmän spekulaatio kuin tarkan analyysin tulos. CapMan on pääomarahastojen hallintayhtiö, joten se saa tasaista tuottoa rahastojen hallinnasta. CapMan jakaa vähintään 50% nettotuloksesta osinkona.

Näiden suorien osakesijoitusten lisäksi parkkeerasin rahaa Tuottoa.fi:hin sijoitusasunnon pääomaa varten. Kunnes olen saanut riittävän pääoman kerättyä asunnon ostoon annan sen mielelläni tuottaa 7% osinkotuottoa. Kerroin tästä palvelusta vähän aikaa sitten verovapaata osinko tuottoa kirjoituksessani.

Näiden yhtiöiden lisäksi tarkastelin Nokian Renkaat, Sampo, Fiskars, Neste Oil ja Fortumia mutta kaikki näistä oli mielestäni liian kalliita tällä hetkellä ostettavaksi. Kuten varmaan olet huomannut nämä on kaikki aika Suomi keskeisiä vaikka useimmat näistä  toimivat kansainvälisillä markkinoilla tämän vuoksi tulenkin hakemaan hajautusta indeksiosuuksilla.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top