Iltalehden haastattelu + vinkit säästäjille

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Iltalehti haastatteli minua viime viikonvaihteen iltalehteen minun ”eläke” tavoitteeseen liittyen. Vaikka juttu olikin hyvä siitä jäi pois paljon asioita joita aion julkaista lähiviikkoina. Juttu sattui juuri lomani alkuun ja lomalla priorisoin perheen kanssa vietettyä aikaa joten hieman saattaa kestää ennen kuin saan julkaistua nämä jutut. Tätä kirjoittelen altaan reunalta Zakinthoksen saarella Kreikassa.

Jutun herättämän keskustelun perusteella minun tulisi tarkentaa mitä taloudellinen riippumattomuus ja oma ehtoinen ”eläke” oikein tarkoittaa sillä moni sekoittaa sen taloudelliseen vapauteen ja moni taas kuvittelee, että jään sohvan pohjalle makaamaan kun olen tavoitteeni saavuttanut näin ei tule käymään. Alku vuonna käytin paljon aikaa sen pohtimiseen mitä haluan tulevaisuudessa ja pääsin käymään soveltuvuustestissä kun en vielä ollut 100% uskaltanut päästää työntekijän roolista irti. Tuo kuitenkin oli silmiäavaava ja antoi minulle paljon luottamusta omiin kykyihini.

Toinen asia mikä kaipaa lisää avaamista on tuo oma budjetti + taloudenautomatisointi vaikka olenkin molemmista kirjoittanut en ole käsitellyt tarpeeksi niiden yhteisvaikutusta ja sitä kuinka helppoa ja vähätöistä se on sen jälkeen kun sen on kerran tehnyt kunnolla. Moni jättää budjetin kokonaan tekemättä kun se saattaa alussa tuntua ihan mahdottoman työlältä.

Vinkit säästäjille

Iltalehti ei myöskään julkaissut vinkkejäni säästäjille ne ei ollut ilmeisesti riittävän raflaavia joten tässä ne tulee kokonaisuudessaan.

– Tekemällä samoja asioita saa niitä samoja tuloksia. Pienelläkin muutoksella voi ajan mittaan saada aikaan suuriakin muutoksia.

– Kuluja voi karsia vain tiettyyn pisteeseen, joten paras tapa säästää enemmän on hankkia lisätuloja. Yksi hyvä tapa saada lisätuloja on sivutoiminen yrittäjyys.

– Jos et jo sijoita niin aloita edes pienestä. Avaa tili Nordnettiin ja siirrä sinne vaikka kuukausittaiset S-bonukset jos palkasta ei mitään jää. Rahastoihin pääsee kiinni jo 15€/kk sijoituksella.

– Hakeudu muiden säästämisestä ja sijoittamisesta kiinnostuneiden seuraan. Löydät resurssit osiosta linkkejä muihin suomalaisiin säästö- ja sijoitusblogeihin ja meillä on myös oma Facebook ryhmä. Meitä on niin moneen lähtöön, että varmasti löytyy jokaiselle vertaistukea.

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai kommetteja niin mielelläni otan vastaan palautetta joko alla olevaan kommenttialueeseen tai sähköpostilla.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top