Kokeilussa S-pankin säästäjä

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Otin S-pankin säästäjän testiin viime lokakuussa muutama viikko sen julkaisun jälkeen. Käyttöönotto hieman viivästyi koska sen käyttöönotto vaati tunnuslukutaulukon eikä tunnistautumista voinut tehdä s-mobiililla. Nyttemmin noi kaksi on yhdistynyt ja säästäjä on osa s-mobiilia. Samalla parani huomattavasti s-mobiili jota en säästäjän asennettuani käyttänyt juuri koskaan.

Minulla on ollut säästäjäpalvelu sekä siihen liittyvä mikrosäästäminen käytössä seitsemän kuukauden ajan. Lopetin kokeilun toukokuun alussa tai pitäisi ehkä sanoa yritin lopettaa sillä sinne valahti vielä huhtikuun bonus ja osuusmaksun korkoja vielä tälläkin viikolla. Kokeilun oli tarkoitus olla lyhyempi, mutta kaikessa kiireessä se tavallaan unohtui mikä oli oikeastaan ihan hyvä sillä tykkään tavoista säästää ja sijoittaa jotka voi vaan asettaa ja sen jälkeen unohtaa.

Säästäjän käyttöönotto alkoi sillä, että määriteltiin tavoite ja miten haluaa säästää. Tavoitteeksi laitoin 1000€ että siihen tuskin pääsen tällä kokeilulla. Päädyin lopulta myös siihen että säästän vain bonukset ja lisäksi kytkin automaattisen 1€ säästön jokaisesta kerrasta kun käytän vihreää korttiani. Tämän lisäksi voisi laittaa automaattisen kuukausittaisen säästön summan.

Tämän jälkeen selvitetään minkälainen säästäjä/sijoittaja olet. Tämän kyselyn perusteella päätellään riskin sietokykyäsiä ja se vaikuttaa suosituksiin mitä sovellus antaa mihin sinun kannattaisi sijoittaa. Itse sain että olen kohtuullinen riskinottaja mikä on kohtuullisen oikein. Luulen että sitä laski lyhyt (10 vuotta) sijoitusaika. Sijoitussuositukseksi sain yhdistelmän Säästäjä Maltillinen ja Säästäjä Uskalias rahastoja suhteessa 63% maltillinen ja 37% uskalias.

Kokeilun lopuksi minulle oli kertynyt säästöjä 302,37€ ja sille olin saanut tuottoa 4,54% eli yhteensä 316,09€. Eli olin huomaamattani kerryttänyt hieman yli 43€ per kuukausi. Tuosta kertyy pidemmän ajan kuluessa jo ihan kohtuullinen potti. Olen aiemminkin kokeillut S-pankissa bonuksien säästämistä rahastoon, mutta silloin kritisoin niiden rahastojen korkeita kuluja. Säästäjän rahastoissa on jo huomattavasti kohtuullisemmat kulut eli maksat 0,5% vuodessa. Se nyt ei ihan pärjää Nordnetin täysin kuluttomalle superrahastolle, mutta tällä on helpompi saada oman sijoitusprofiilin mukainen allokaatio.

Muutama pikkuasia tässä kuitenkin ärsytti. Ensimmäinen on se että nuo 1€ mikrosäästämiset eivät mene edes kerran päivässä keräilytilille vaan niitä kerätään koko viikko ja sitten kerralla siirretään säästäjän keräilytilille, josta rahastoon sijoitetaan kerran kuussa kerääntyneet varat. Jos olet ahkera kortin käyttäjä sieltä saattaa mennä yllättäen isompikin summa. Itselläni on sen verran paljon yleensä tilillä rahaa ettei se haittaa mutta jos tilisi pyörii nollan tuntumassa niin silloin ei ole yllätyksille varaa.

Toinen asia oli säästäjän käytön lopettaminen ei ole ihan yksinkertaista. Säästöjä et voi sovelluksesta etkä verkkopankista myydä itse vaan sinun täytyy lähettää viesti asiakaspalveluun. Te oisaalta tämä voi olla hyvä kynnys ettei sijoituksia hetken mielijohteesta realisoida. Luulin lopettaneeni säästäjän käytön kun siirsin etujenmaksutilin takaisin säästötililleni ja kytkin pois sekä mikrosäästämisen että bonusten sijoittamisen. Tämä ei kuitenkaan ilmeisesti kytkenyt säästäjää pois päältä vaan se tosiaan sijoitti vielä osuusmaksun korot joita tuli vielä toukokuun lopussakin. Lähetinkin juuri viestiä asiakaspalveluun jossa pyydän noidenkin sijoitusten realisointia ja koko säästäjä palvelun käytön poiskytkemistä.

Kolmas asia on se että kun kerran olet tehnyt säästäjä profiilin ja valinnut sijoitukset ei niitä ilmeisesti pysty muuttamaan enää jälkikäteen. En tiedä mahdollistuisikohan tämä sen jälkeen kun on päässyt asetettuun tavoitteeseen. Se jää nyt kokeilematta.

Jos et ole vielä alkanut sijoittamaan ja asioit S-ryhmän kaupoissa ja muutenkin käytät S-pankkia niin tämä on ihan varteenotettava vaihtoehto aloittaa sijoittaminen. Se on helppoa ja mikä tärkeintä täysin automaattista jolloin sen voi vaan unohtaa sen jälkeen kun alkuasetukset on tehty. Tosin sovellus näyttää missä olet tavoitteesi suhteen. Sovelluksesta puheenolleen siitä löytyy ihan mielenkiintoista tietoa omasta ostoskäyttäytymisestäsi. Löydät sen Minä -> omat ostot takaa. Ja ei muuta kuin säästämään ja sijoittamaan.

4.3 3 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top