Kokemuksia BlockFi kryptosäästötilistä

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

BlockFi:n BIA (BlockFi Interest account) on eräänlainen korkea korkoinen säästötili kryptovaluutoille. Bitcoinille saa jopa 6% vuotuista korkoa ja stablecoineille jopa 8,6%. Korko maksetaan kuukausittain joko talletettuna valuuttana tai Bitcoinina valintasi mukaan.

BlockFi tarjoaa $15 – $250 USD edestä Bitcoinia uusille asiakkaille riippuen talletuksen suuruudesta.

Mikä ihmeen BlockFi?

BlockFi on vuonna 2017 Yhdysvalloissa perustettu kryptovaluuttalainapalvelu. Se on reguloitu Yhdysvalloissa ja custodynä se käyttää Gemini:ä. Sen on perustanut perustaneet Zac Prince sekä Flori Marquez, jotka on edelleen yhtiön johdossa. Taustalla on myös mm. Winklevoss Capital, Coinbase Ventures ja sen viimeisin rahoitus kierros oli maaliskuussa 2021 350 miljoonaa, jolloin yhtiön arvostus oli 3 miljardia dollaria.

BlockFi ei aina tarjoa korkeinta korkoa tai halvinta lainaa vaikka onkin hyvin kilpailukykyinen, mutta se miksi itse siitä pidän on se että voin hyvillä mielin luottaa siihen että varani eivät katoa tai niitä varasteta. Yrityksen johdolla on vankka finanssialan kokemus ja vahva tietoturva ja teknologia osaaminen. Yrityksen johdon tiedot ja LinkedIn profiilit löytyy helposti sivuilta.

Korko tuottoa kryptoista

BlockFi toimii kuin säästötili kryptovaluutoille. Se tukee Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin ja Chainlinkin lisäksi useita stablecoineja kuten USDC, GUSD, PAX, USDT ja BUSD. Stablecoinit ovat fiat valuuttaan linkitettyjä kryptoja jotka pääasiassa pitää arvonsa hyvin stabiilina. Valitettavasti euroon linkitetyt coinit ei ole kovin yleisesti käytössä, joten jos käytät jotain näistä Yhdysvaltain dollariin (USD) linkitettyjä otat EUR/USD vaihtokurssi risk

Tilillä ei ole juoksevia kuluja ja voit tehdä yhden noston kuukaudessa ilmaiseksi, sen jälkeen maksat normaalit siirtokulut. BlockFi maksaa koron kuukausittain ja voit valita ottaa koron talletettuna kryptovaluuttana tai Bitcoinina.

Rekisteröinti

BlockFi tarjoaa lukijoilleni bonuksen ensimmäisestä talletuksesta, joka riippuu talletuksen suuruudesta. Katso alla olevasta taulukosta bonuksen suuruus.

Aloita rekisteröityminen painamalla yllä olevasta ”Rekisteröidy tästä” ja sen jälkeen paina keltaisesta ”Sign up” napista.

Ensimmäiseksi sinulta kysytään perus tietoja kuten nimi, sähköpostiosoite ja haluamasi salasana. Suosittelen että käytät uniikkia ja monimutkaista salasanaa. Itse käytän 1Password sovellusta hallitsemaan salasanojani ja jokainen salasana on monimutkainen generoitu salasana jonka 1Password muistaa puolestani kaikissa laitteissani turvallisesti. Voit ottaa sen ilmaiseksi kokeiluun tästä.

Olethan tarkkana nimen kanssa sillä myöhemmässä vaiheessa sinun tulee vahvistaa henkilöllisyytesi ja nimesi täytyy täsmätä siihen mitä henkilökortissa tai passissasi on. Kun olet syöttänyt tiedot jatka eteenpäin ja saat sähköpostiisi vahvistus linkin. Klikkaa sitä, jolloin se vahvistaa sähköpostiosoitteesi.

Tuntemistiedot KYC/AML

Seuraavaksi sinulta kysytään tuntemistietoja. Kysyttävät tiedot riippuu siitä oletko rekisteröimässä henkilökohtaista tiliä vai yritystiliä. Valitse individual jos olet tekemässä henkilökohtaista tiliä tai business jos olet tekemässä yritystiliä.

Seuraavaksi sinulta kysytään mm. osoitteesi, puhelinumerosi ja syntymäaikasi. Ole tarkkana että syötät tiedot oikein. Lisäksi sinulta kysytään varojesi alkuperää. Esim. jos rahasi tulee ansiotuloista niin valitset employment tai jos sijoituksista niin investments.

Tunnistaminen

Tilin aktivoinnin viimeinen vaihe on tunnistautuminen. BlockFi sallii tunnistautumisen henkilökortilla, passilla ja ajokortilla. Itse käyttäisin henkilökorttia tai passia. Lopuksi otetaan myös selfie webkameralla tai kännykän kameralla.

Varojen talletus BlockFi-tilille

Kun olet rekisteröitynyt seuraava askel onkin tallettaa varoja tilille. Huomioi haluamasi bonus taso sillä se otetaan ensimmäisestä talletuksesta. Esim. jos haluat $40USD edestä Bitcoinia tee $1000USD talletus. Talletuksen voit tehdä minä vain kryptovaluuttana, jota BlockFi tukee. Stablecoineista itse suosittelen USDC tai Binance USD (BUSD). Talletuksen aloitat painamalla navigaatiosta Deposit tai sovelluksessa + ja Deposit.

Kun olet valinnut haluamasi valuutan näyttää BlockFi QR-koodin ja lompakko-osoitteen. Huomioithan että lähetät tuohon osoitteeseen vain valitsemaasi valuuttaa oikeassa lohkoketjussa. Esim. Binancesta lähettäessä BUSD:tä pidä huoli että valitset Ethereum lohkoketjun. Pidä myös huoli että syötät osoitteen oikein. Helpointa on skannata QR-koodi.

Kun olet tehnyt siirron toisesta lompakosta BlockFi:n niin varat näkyvät tilillä riippuen lohkoketjusta muutamassa minuutista jopa useisiin kymmeniin minuutteihin.

Tilinyhteenveto

Tietoturva / kaksivaiheinen tunnistus

Suosittelen ottamaan kaksivaiheisen tunnistuksen käyttöön heti sillä jos tunnuksesi ja salasanasi sattuisi jotenkin vuotamaan voi tämä pelastaa varasi. Voit käyttää tähän Google Authenticator, Microsoft Authenticator ja 1Password sovelluksia.

Itse suosin 1Password sovellusta sillä käytän sitä myös siihen että jokaisella sivustolla on uniikki monimutkainen generoitu salasana. 1Password toimii sekä puhelimessa että tietokoneella ja pitää salasanat turvallisesti kryptattuna ja synkattuna kaikkiin laitteisiin. 1Password on hyvin halpa verrattuna siihen miten paljon se helpottaa palveluiden tunnusten turvaamista.

Kaksivaiheisen tunnistuksen saat päälle Profile Settings -> Security valikon alta. Sen jälkeen paina Enable 2FA nappia.

Seuraavaksi syötä auth token sovellukseen tai skannaa QR-koodi. Kun se on tehty syötä aktiivinen 6 numeroinen koodi sille varattuihin laatikoihin vahvistaaksesi että olet aktivoinut koodi generaattorin oikein.

Tämän jälkeen sinulta kysytään vaihtuvaa koodia aina kirjautuessasi BlockFi:hin.

Omat kokemukset

Olen käyttänyt BlockFi:ta elokuusta 2020 lähtien ja olen todella tyytyväinen sen toimintaan. BlockFi on yksi palveluista johon uskallan laittaa merkittäviä määriä kryptovaluuttojani talteen.

BlockFi ei missään nimessä ole ainut laatuaan, mutta se on mielestäni kaikista luotettavin kun taas kaikista suosituin palvelu Nexo vaikuttaa ihan ponzi huijaukselta ja on kaikista vähten läpinäkyvä. BlockFi taas on näyttää sivuillaan koko johtaja tiiminsä ja perustajat molemmat näkyvät mediassa. BlockFi on myös selkeästi reguloitu Yhdysvalloissa ja käyttää tunnettua ja reguloitua custody tarjoaja Geminiä.

Kassavirta on yksi sijoitusteni peruspilari ja sitä myös odotan kryptovaluutta sijoituksiltani. BlockFi tarjoaa tämän ja se myös tarjoaa suhteellisen korkean 8,6% korkotuoton USD stablecoineille mikä on todella korkea verrattuna tavalliseen pankkitiliin. On kuitenkin hyvä huomioida, että BlockFi:n tili ei ole talletussuojan piirissä.

Yksi BlockFin hyvistä puolista on se että voit myös vaihtaa kryptovaluuttojasi toiseen suoraan sovelluksen sisällä ilman että niitä tarvitsee ensin siirtää pörssiin. BlockFi:sta saat myös ladattua tapahtumat sellaisessa muodossa että ne voi viedä Koinly:n veroilmoitusta varten. Voit toki myös käyttää BlockFin omaa raporttia ja sen avulla laskea numerot, mutta se on hieman työläämpi kuin Koinly koska kryptojen fiat vasta-arvot on ilmoitettu USD:nä.

5 1 vote
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sepi
Sepi
3 years ago

Kiitokset hyvästä kirjoituksesta. Saako tuonne siirrettyä / tuolta nostettua FIAT-valuuttaa?

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top