Onko American Express hintansa arvoinen?

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Oman korttini uusimispäivä lähestyy joten on ajankohtaista kysyä kannattaako korttia pitää. Itselläni on ollut Gold kortti jo pitkään vaikka se ei olekaan ihan yhtä hyvä Suomessa kuin se oli Yhdysvalloissa asuessa. Suomessa Amex on maksuaikakortti kun taas Yhdysvalloissa se oli ihan täysverinen luottokortti. Omalla käytölläni sillä ei juuri ole merkitystä kun maksaisin laskun kokonaisuudessaan joka tapauksessa enkä käyttäisi luottoa.

Matkavakuutus

Korona vuosi on saanut taas pohtimaan kannattaako korttia uusia koska itselleni kortti on parhaimmillaan kun matkusta. Jo ennen matkan alkua ostan sillä lennot, hotellit ja mahdolliset aktiviteetit. Kun suurimman osan matkasta (lennot + hotellit) ostaa Amexilla on matkalla automaattisesti voimassa AXA:n matkavakuutus, joka kattaa myös perheenjäsenet. Korvaustaso riippuu siitä onko sinulla Platinum, Gold vai Green kortti. Olen verrannut Gold kortin matkavakuutusta pankkini Mastercard Goldin vakuutukseen ja Amexin tarjoaa paremman kattavuuden. Platinum kortissa saa lisäksi autonvuokraukseen collision waiverin mikä on arvokas etu jos vuokraat matkalla usein autoa.

Lentokenttä lounge

Gold kortti tarjoaa lentokenttä loungeen 4 vierailua vuodessa Priority Pass:llä. Kun taas Platinumilla saat rajattomat vierailut itselle ja rinnakkaiskortille sekä molempien vieraalle. Itselleni tämä ei enää ole plussa sillä MCO Visa Debit korttini tarjoaa rajattomat vierailut loungeen ja vaimollani on myös sama etu. Platinum kortilla saa myös FastTrackin kentällä mikä on todella hyvä etu jos matkustaa paljon.

Ostoturva

Kaikki luottokortit tarjoavat yleensä jonkin tason ostoturvan ostoksille verkossa. Tämän vuoksi debit korttia ei kannata käyttää verkko-ostoksiin sillä ne yleensä ei tätä tarjoa. Tähän poikkeus on Curve, joka on muutenkin poikkeuksellinen kortti. Amexin osto turva on pidempi kuin tavallisten Visa ja Mastercard korttien ja sen lisäksi se vain toimii. Se kattaa sen jos tilaamasi tuote ei tule tai on väärä tai vioittunut ja kauppa ei välitä reklamoinnistasi. Jo lähtökohtaisesti Amexin asenne ostoturva tapauksissa on ihan eri kuin pankin korteissa sillä olet American Express jäsen et pelkkä asiakas.

Itse käytän lähtökohtaisesti aina Amexia kaikkiin ostoksiin niin verkossa kuin matkalla sillä ei tarvitse pelkää sitä jos kortin tiedot varastetaan tai et saakaan mitä tilasit. Curven tarjoama ostoturva on saanut minut myös harkitsemaan tarvitsenko tätä mutta en ole joutunut vielä testaamaan sitä joten en tiedä onko siitä korvaamaan tätä etua.

Pisteet / cashback

Amex antaa kortilla tehdyistä ostoksista pisteitä 1 piste per ostettu euro. Pisteitä ei suoranaisesti voi muuttaa rahaksi mutta pisteet vastaa noin 0,5% cashback:ä. Pisteitä voi käyttää esim. lyhentämään laskua tai niillä voi ostaa yhteistyökumppaneiden tavaroita ja palveluja. Tämä ei ole kovin hyvä etu kun vertaa sitä MCO Visa Debit korttiin, josta saan 3% tosin silloin menetän maksuajan ja ostoturvan, mutta sitä voi kiertää Curven avulla.

Kulttuuri ja muut edut

Amex tarjoaa myös ennakkomyyntejä ja lippukiintiöitä keikkoihin ja tapahtumiin. Tätä etua en ole koskaan käyttänyt hyväksi, joten en osaa sanoa kuinka hyvä se on. Platinum kortilla on myös concierge palveluita.

Lopuksi

Curve + MCO Visa Debit kortti yhdistelmä tarjoaa itselleni tärkeitä etuja ihan ilman kuukausimaksua ja ilman matkavakuutusta. Jos taas haluan myös matkavakuutuksen niin sitten se pitäisi ottaa erikseen tai ottaa Curve Premium joka maksaa 9,99€/kk. Amex Gold taas maksaa 17,50€/kk ja Platinum 60€/kk. Tämä on vaikea päätös sillä Goldista luopuminen ei tuo isoa säästöä kun toisaalta taas cashbackin otan yleensä MCO Visa Debit kortilla ja maksuajan kikkailen käyttämällä Curven Go back in time toimintoa ohjaten sen veloituksen ensi luottokortilleni. Jos taas alankin matkustamaan paljon saatan jopa päivittää Platinumiin korttini. Toistaiseksi pitäydyn kuitenkin Gold kortissa ainakin kunnes olen paremmin testannut Curven.

Uuden asiakkaan bonus 100€ tai jopa 200€

Amexilla on meneillään 5.5.2021 asti tupla bonus kampanja eli normaalin 10 000 pisteen (50€) sijaan saat 20 000 pistettä (100€) kun käytät ensimmäisen kuukauden aikana korttia vähintään 2000€ edestä.

Tämä on tarkoitettu vain nykyisten jäsenten ystävillä ja sukulaisille, joten en voi jakaa sitä avoimesti täällä. Mutta jos liityt listalleni niin lähetän sen sinulle sähköpostilla. Ei pelkoa en spämmää sinua. Kirjoitan sähköposteja aika harvakseltaan ja tähän listaan lähetän vain kortteihin liittyviä. Voit valita myös Green tai Platinum kortin.

Täytä nimesi (etunimi riittää) ja sähköposti osoite. Saat vahvistus viestin sähköpostiisi ja kun olet klikannut siinä olevaa vahvista linkkiä saat automaattisesti viestin jossa on suosittelu linkkini. Jos käytät suosittelu linkkiäni niin saamme molemmat sen edun. Jos otat kortin minua kiinnostaa kuulla minkä vuoksi sen otit. Saa laittaa sähköpostia tai kommentoida tähän alas.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
TJS
TJS
3 years ago

Voisitko kertoa millä tavalla käsittelit P2P-huijaukset (Envestio etc.) veroilmoituksessa?

TJS
TJS
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Okei kiitos!

Jesse Uitto
Jesse Uitto
2 years ago

Crypto.com visaan saa maksuajan lataamalla sinne rahaa luottokortilta. Siltä osin parissa tekstissäsi annetaan mielestäni hieman virheellinen kuva tästä.

Turpo
Turpo
2 years ago

Amex Gold Card oli käytössä kymmenisen vuotta (~2004-14), niin kauan kuin kortit (vaimolla rinnakkaiskortti) olivat täysin ilmaisia. Keskimäärin jokaiselle vuodelle sai kertyneillä pisteillä yhden ilmaisen hotelliyön kotimaan reissullensa. Ihan kiva etu niin kauan kuin maksuttomuutta kesti. Ymmärtääkseni pisteillä hankittavat edut menneet myös huonommiksi/tulleet kalliimmiksi.

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top