Kolme parhaiten tuottavaa vertaislaina markkinapaikkaa

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Noin neljännes portfoliostani on lyhytaikaisia lainoja, joista kirjoittelin aiemmin parhaat arvostelut lyhytaikaisiin lainoihin sijoittamiseen jutussani. Lyhytaikaisissa lainoissa korko on yleensä alhaisempi, joten niiden vastapainoksi olen sijoittanut korkea korkoisempiin yrityslainoihin. Korkea korko yleensä kielii myös korkeammasta riskistä, mutta näissä pidän riskiä jopa pienempänä kuin vakuudettomissa kuluttajalainoissa.

Riskiä pienentää lainojen vakuudet ja markkinapaikkojen tarjoamat buyback vakuudet sekä se että kukin näistä pistää myös omia rahojaan likoon jolloin on myös heidän intresseissä varmistaa takaisin maksu. Kussakin markkinapaikassa yksikään laina ei ole vielä jäänyt maksamatta, joten jotain se kertoo laadusta vaikkakin vielä ei ole riittävän pitkää historiaa yhdelläkään jotta siitä voisi tehdä tilastollisia päätelmiä. Tästä huolimatta hajautusta niin markkinapaikkojen kuin lainojen suhteen ei pidä unohtaa.

Envestio on kasvattanut suosiotaan sijoittajien keskuudessa eikä ihme sillä tuotto on ollut todella korkea. Envestio onkin oman portfolioni tuottoisimpia markkinapaikkoja yli 20% vuotuisella tuotolla tosin noita 20% projekteja ei ole viime aikoina näkynyt vaan ne enemmän pyörinyt 16% – 19% välillä viime kuukausina. Envestiossa saa olla myös hyvin nopea sillä projektit merkitään täyteen jo ihan muutamassa tunnissa. Envestio on keskittynyt vakuudellisiin yrityslainoihin. Maksuhäiriö tilanteessa saat suurimman osan lainan pääomasta heti takaisin ja loput perinnän päätteeksi, lisäksi voin milloin tahansa pyytää sijoituksen lunastusta 5% hintaan. Lue täältä tarkempi arvostelu Envestiosta tai aloita sijoittaminen tästä. Saat linkilläni 5€ aloitus bonuksen ja 0,5% bonusta ensimmäisen 270 päivän aikana tekemistäsi sijoituksista.

 

Kuetzal on vielä aika uusi Envestion ja Crowdestorin kaltainen yrityslainoihin erikoistunut markkinapaikka. Lainojen korko vaihtelee 10% ja 21% välillä ja siellä on tälläkin useampi korkea tuottoinen projekti. Kun teet sijoituksen alkaa korko juosta heti siitä hetkestä alkaen ja kaikki Kuetzal Care symbolilla merkityt projektit projektit Kuetzal takaa niiden täyden rahoituksen. Kuetzal tarjoaa myös useimpiin, mutta ei kaikkiin projekteihin buyback takuun ja lisäksi voit pyytää Kuetzalia lunastamaan takaisin sijoituksen milloin vain, mutta se maksaa 10% sijoitetusta pääomasta.

Olen itse kokeillut Kuetzalia joulukuusta lähtien ja hyvin on toiminut. Ainoa miinus on heikko raportointi ominaisuudet ja etenkin tapahtumanäkymän puuttuminen. Olen itse pitänyt kirjaa tapahtumista excelillä ja sijoitukset tosin tuli viimeisimmän päivityksen yhteydessä ja sijoitusten maksuohjelma on alusta asti ollut näkyvissä. Mikäli kiinnostuit Kuetzalista aloita sijoittaminen rekisteröitymällä tästä ja käytä promo koodia SPRING2019 saadaksesi 10€ aloitus bonuksen. Bonus koodi voimassa 31.5.2019 saakka.

Crowdestor on myös keskittynyt yrityslainoihin ja siellä on lainoja pääasiassa 16% – 19% korolla tarjoten myös hyvin korkeaa tuottoa. Crowdestor myös hiljattain julkaisi buyback rahaston, joka tarjoaa hieman lisäturvaa tarkaisin maksun kanssa. Omat viimeaikaiset sijoitukset on aika paljon keskittynyt Crowdestoriin ja siitä onkin hyviä kokemuksia. Crowdestor on myöskin selkeästi alkanut olla sijoittajien suosiossa vaihtoehtona Envestiolle sillä sielläkin on kohteet rahoitettu jopa 24h sisällä niiden julkaisusta. Crowdestor onkin viime aikoina lisännyt uusia kohteita paljon joten siellä on vielä sijoitettavaa. Crowdestoristakin olen jo kirjoittanut kokemuksistani. Voit aloittaa Crowdestoriin sijoittamisen tästä.

Nämä tulikin listattua oman salkkuni tuotto järjestyksessä. Tähän mennessä olen painottanut Envestiota ja Crowdestoria, mutta jatkossa tulen lisäämään pääomaa myös Kuetzaliin. Toivon vain että Kuetzal julkaisisi pian päivityksen jossa on mukana nuo tapahtumat. Mikäli kiinnostuit näistä muista hajauttaa ja tunnista sijoitukseen liittyvät riskit. Olen kirjoittanut kattavan artikkelin riskeistä, johon suosittelen tutustumaan jos et jo ole sitä lukenut.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top