Kulutusluotot hallintaan

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Monella on tänä päivänä vaikka mitä kulutusluottoja ja niitä on hurjan helppo saada. Yksi pahin näistä on mielestäni Klarna, joka on monessa verkkokaupassa ainoa maksutapa ja se tekee osamaksun niin helpoksi. Etenkin näin joulun alla ihmiset helposti lankeavat käyttämään rahaa, jota heillä ei ole.

Mielestäni paras tapa lyhentää lainat pois on lumipallotekniikka, mutta joskus niitä osamaksuja ja muita luottoja on yksinkertaisesti päässyt kerääntymään niin paljon, että raha ei tahdo riittää perus elämiseen kaikkien luotonhoitokulujen jälkeen. Tälläisessä tapauksessa on mielestäni järkevintä niputtaa useampi laina tai luottokortti maksu yhdeksi isommaksi lainaksi pienemmällä kuukausi erällä, mutta ei kaikkia ja edelleen käyttää lumipallomenetelmää. Monesti ydistämällä saa myös edullisemman luoton. Esimerkiksi kun olen ostanut verkkokaupoista Klarnan laskulla jos en olisi maksanut sitä kerralla vaan erissä niin luoton korko olisi ollut jopa 21,82%. Luottokorteissa saattaa myös olla hyvinkin korkea korko, puhumattakaan pikavipeistä, joissa korko on ihan pilvissä.

Edullisin kulutusluotto on aina vakuudellinen luotto, jonka saa pankista asunnon vakuusarvoa vastaan. Jos vakuuksia ei ole niin silloin ainoa vaihtoehto on vakuudeton laina. Molemmissa tapauksissa se laina kannattaa kilpailuttaa sillä niiden koroissa ja kuluissa on isoja eroja pankkien ja muiden luottolaitosten välillä. Listasin alle muutaman palvelun, jota kautta voi helposti hakea kerralla lainatarjousta monesta pankista ja luottolaitoksesta. Lainatarjouksen hakeminen on täysin ilmaista näissä palveluissa eikä se sido sinua mihinkään.

[table “1” not found /]

Itse en ole näitä käyttänyt, mutta jos sinulla on kokemuksia jostain näistä palveluista tai tiedät muita vastaavanlaisia niin kerro siitä kommenteissa. Jos sinulla on omia vinkkejä veloista eroon pääsemiseksi niin niitä voi kertoa kommenteissa.

avatar
  Subscribe  
Notify of

Viimeisimmät artikkelit

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Vieritä ylös