Mihin sijoitin viimeksi

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vuosi sitten Arvopaperi haastatteli minua ja kysyi mihin sijoitin viimeksi. Jo tuolloin suurin osa uusista sijoituksistani suuntautui vertaislainoihin. Nykyisin osakkeisiin menee lähinnä kuukausittainen ETF-kuukausisäästön mukainen osuus ja silloin tällöin lisään positiota jossain jo omistamassani osakkeessa. Osakkeiden rinnalle olen ottanut myös pienen position kryptoihin jota kasvatan kuukausi kuukaudelta. Tuon avaaminen on kokonaan oma juttunsa, joten jätetään se siihen.

Vertaislainoihin menee nykyisin suurin osa kuukausittaisista sijoituksistani. Teinkin juuri koko vertaislaina sijoittaja historiani suurimman yksittäisen sijoituksen sijoittamalla 10 000€ yhteen kohteeseen. Tuo oli mahdollista, koska portfolioni koko alkaa olla sen verran iso etten sillä riskeeraa kaikkia rahoja ja toisaalta pidin kohteen riskiä kohtuullisena siitä huolimatta että tuolla sijoituksella saan 18% tuoton sijoitukselleni.

Kohde on, viime syksynä esittelemäni Bulkestate kiinteistöihin keskittyneen joukkorahoitus alustan uusin kohde, Marijas Street Rigassa. Joku saattaa ihmetellä miten voin pitää 18% tuotolla olevaa kohdetta kohtuullisen riskin kohteena. Kyseessä on siis laina, kohteen remontointiin ja restaurointiin. Kohde on aivan Rigan keskustassa lähellä vanhan kaupungin nähtävyyksiä. Laina on 62% kohteen arvosta, joten huonossakin tapauksessa en usko koko pääoman menetyksen mahdollisuuteen.

Koska teen 10 000€ kerta sijoituksen Bulkestate antaa 1% bonuksen, jos olisin sijoittanut vähintään 25 000€ voisin saada 2% bonuksen tuottoon. Uskallan tehdä tuollaisen sijoituksen, koska olen seurannut Bulkestate:ä jo vuoden päivät ja useampi kohde on jo maksettu takaisin. Bulkestatellä on myös asiantunteva tiimi ja he käyttävät ulkopuolista tahoa arviointien tekemiseen.

Mikäli kiinnostuit Bulkestatesta rekisteröidy sijoittajaksi täältä ja käytä hyväksesi ekstra bonus tuotto tekemällä kerralla isompi sijoitus.

P.S. Kerroin tästä postituslistallani jo ennen kohteen avautumista. Jos haluat kuulla tälläisistä asioista ensimmäisten joukossa tilaa vertaislaina uutiskirjeeni.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top