Mitä jos ottaisitkin isot mätkyt tarkoituksella?

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tänään kilahti tilille noin 3,7 miljoonalle suomalaiselle veronpalautukset. Itselleni ei tuollaisia ole tullut vuosiin vaan nykyisin pyrin maksimoimaan mätkyt ihan vapaaehtoisesti.

Moni unohtaa sen, että ne veronpalautukset ovat sinun rahaa jonka olet lainannut verottajalle ihan mitättömällä korolla. Mätkyjä pidetään taas hirveän negatiivisena asiana kun taas minä ajattelen sen niin että olen saanut verottajalta ilmaista tai lähes ilmaista lyhytaikaista lainaa. Isot mätkyt taas ei toimi sellaisille, joilla talous pyörii nytkin ihan plus-miinus nolla periaatteella tai pahimmassa tapauksessa negatiivisena. Silloin se pieni palautus voi olla ihan hyvä asia pakotettuna säästämisenä. Tosin se palautus yleensä tuhlataan samantien kun se tulee.

Nykyisin minun talous on reilusti ylijäämäinen ja olen sisäistänyt sen, että rahakin voi tehdä työtä minun puolesta. Näin voinkin optimoida verotustani enemmän mätkyjen suuntaan aika huoletta. Vuoden 2016 verotuksessa verottaja perii vain 0,5% korkoa kun jäännösvero jää alle 10 000€ ja jos se on alle n. 4788€ et maksa korkoa lainkaan.

Kauniaisissa, missä asuu ylivoimaisesti Suomen suurituloisimmat tämä asia selkeästi sisäistetty sillä keskimääräinen jäännösvero siellä on 4008€ kun taas Helsingissä se on 2128€ ja Espoossa 2181€. Omani on hieman yli tuon Kauniaisten keskiarvon eli korkoa en maksa lainkaan.

Tämän saman homman on ilmeisesti älynnyt myös moni muu Kauniaisissa asuva sillä siellä keskimääräinen jäännösvero on 4008€ kun taas Helsingissä se on 2128€ ja Espoossa 2181€. Oma jäännösveroni oli hieman yli keskimääräisen Kauniaislaisen. Tehdäänpä yksinkertainen laskema. Alla olevaan taulukkoon olen laskenut tuoton pistämällä Bank Norwegianin tilille (tuotto 1,75%) vuodeksi. Sit siitä on laskettu pois lähdevero 30% ja mahdollinen korko mitä jäännösverolle on joutuu maksamaan.

Todellisuudessa ensimmäiset eurot olisi tilillä lähes 22 kuukautta ennen kuin ensimmäinen jäännösveron ensimmäinen erä pitäisi maksaa. Myös hieman enemmän riskiä ottamalla tuotto voisi olla paljon suurempi ja reilusti ylijäämäisellä taloudella riskin ottaminen on paljon helpompaa kuin jos jokaista penniä pitää laskea.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Entä uskaltaisitko itse ottaa noin isoja mätkyjä?

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top