3 vaihtoehtoista tapaa käyttää veronpalautukset

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Veronpalautukset kilahtavat huomenna tilille ja suurella todennäköisyydellä sinäkin olet yksi 3,7 miljoonasta keskimäärin noin 712€ saavasta veronmaksajasta.

Seuran toimittaja pyysi minulta muutama viikko sitten vinkkejä miten tuon veronpalautuksen voisi käyttää järkevästi. En ole ainakaan vielä huomannut, että tuo artikkeli olisi ilmestynyt. Halusin kuitenkin jakaa nämä vinkit myös blogini lukijoille, vaikka tässä tuskin ihan hirveästi uutta ja mullistavaa on ainakaan pidemmän aikaa blogiani seuranneille. Tosin se on aina hyvä välillä muistuttaa vanhoistakin asioista varsinkin kun tämä on monelle ajankohtainen tilanne.

Moni mieltää veronpalautuksen ylimääräiseksi rahaksi ja osa käyttää sitä myös keinona säästää kun muuten se ei välttämättä onnistuisi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on sinun ansaitsemaa rahaa jonka olet vain lainannut valtiolle. Tuon kun muistaa niin sitä ei ehkä ihan niin helposti vaan tuhlaa vaikka tässä vaiheessa olet varmasti jo mielessäsi päättänyt mihin nuo rahat aiot käyttää. Toivottavasti et kuitenkaan ole ottanut niitä vasten lainaa ja käyttänyt jo niitä rahoja. Vaikka sinulla olisikin jo mielessä käyttökohde niin haluan tarjota sinulle muutaman todennäköisesti paremman vaihtoehtoisen käyttökohteen.

1) Kulutusluottojen maksu

Tiedän tämä on tylsä ja toivon hartaasti, että sinulla ei ole näitä. Jos sinulla kuitenkin sattuu olemaan korkeakorkoisia kulutusluottoja niin niitä pois maksamalla saat varmaa tuottoa. Luottokortissa on helposti 15 – 20% korko ja pikavipeissä vieläkin hurjempi korko. Tuollaisen tuoton saaminen osakemarkkinoilla vaatii jo aikamoista riskinottoa, joten velan lyhentäminen on varmaa tuottoa. Jos sinulla löytyy vielä näitä niin heti lukemaan lumipallotekniikalla velattomaksi, se toimii.

2) S-ryhmän osuuksia

Toinen hyvä pieni riskinen kohde on S-ryhmän osuuskaupan osuudet. Jokainen, mukaan lukien lapset, voi liittyä useampaankin osuuskauppaan ja parhaimmat niistä maksavat jopa 20% osuusmaksun korkoa vuosittain. Ainoa huono puoli on että kustakin osuuskaupasta saa vain yhden osuuden per henkilö. Osuusmaksun saa myös nostettua pois, jos valittu osuuskauppa lopettaakin osuusmaksun koronmaksun. Nyt on paras mahdollinen aika liittyä sillä kun liittyy ennen vuoden vaihdetta saa ensi vuonna osuusmaksun koron. Jos taas liityt vasta vuoden vaihteen jälkeen saat sen koron vasta vuonna 2019.

3) Itsensä kehittäminen

Kolmas ja itseni mielestä ehdottomasti paras sekä tuottavin ja riskittömin kohde on sijoittaa omaan osaamiseen. Käytä rahat kursseihin, seminaareihin ja kirjoihin, joissa kehität ammatillista osaamistasi, rahataitojasi ja muutenkin kehität itseäsi. Jos osallistut vain työpaikan pakollisiin koulutuksiin ja et itse kehitä itseäsi niin miten luulet pääseväsi elämässä eteenpäin? Tällöin joku muu kuin sinä määrää suunnan mihin menet ja se ei ole välttämättä se minne itse unelmoit.

Tässä muutama kirja joita voin suositella: Robert Kiyosaki – Rich Dad Poor DadJack Canfield – The Success PrinciplesNapoleon Hill – Think and Grow Rich. Kirjahyllystäni löytyy lisää vinkkejä suomenkielisiin kirjoihin.

Mihin ikinä rahat laitatkin niin älä ainakaan tuhlaa niitä turhuuksiin. Avaa mieluummin erillinen tili ja ala kerryttämään puskuria omaan talouteen.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top