Muistitko kilpailuttaa nämä?

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Suoritin taas vuotuisen kilpailutuksen ja tämän vuoden säästö oli huimat 1879,12€, josta 1454,52€ on jatkuvaa säästöä. Kirjoitin jo muutama vuosi sitten kolmesta sopimuksesta, jotka kannattaa kilpailuttaa joka vuosi. Näiden lisäksi kilpailutin lainani ja myöskin hain tarjouksen useammalta välittäjiltä sijoitusasunnon myynnistä. Halvimman ja kalleimman välittäjän hinta ero oli yli 5000€.

Tänä vuonna tosiaan kilpailutin oman asuntoni lainan pyytämällä ensin toisesta pankista selkeästi alhaisemman tarjouksen ja sen jälkeen otin yhteyttä omaan pankkiin ja kysyin mitä voisivat tehdä kun en haluaisi vaihtaa pankkia. Oma pankki antoi vielä alhaisemman marginaalin vielä siinä samassa alensi sijoitusasuntoni marginaalia. Oman asuntoni kuukausierä laski 121,21€/kk ja laina-aikani pysyi samana eli sitä on jäljellä vielä 32 vuotta. Asuntolainan lisäksi kannattaa kilpailuttaa kaikki kulutusluotot ja pikavipit yms. jos vain mitenkään on mahdollista saada edullisempi hinta. Alla on useampi palvelu mistä voi hakea samalla kertaa tarjouksen useammasta pankista ja rahoituslaitoksesta. Näistä Etua.fi:stä voi myös hakea asuntolaina tarjouksen kun muut on puhtaasti keskittynyt kulutusluottoihin, joita toivottavasti sinulla ei ole.

Toinen iso säästö oli kilpailuttaa auton vakuutukset. Sain taas jonkin online tarjouksen Lähitapiolan loisto kaskosta jonka hinta oli laajaa kaskoakin halvempi. Minulla oli siis entuudestaankin tuo sama kasko lähitapiolassa, mutta sen edellinen tarjous päättyi ja uusi hinta olisi ollut 406,58€/vuosi kalliimpi. Mustang on aika kallis vakuuttaa ja muissa vakuutusyhtiöissä siihen kasko on 2000€/vuosi hinta luokassa kun nyt selvisin hieman alle 1300€/vuosi. POP Vakuutus ei edes myönnä kaskoa autooni.

Samalla kun kilpailutin auton vakuutuksen otin uuden kotivakuutuksen joka yllättäen oli 18€/vuosi halvempi kuin ihan sama vanha vakuutus samoilla ehdoilla samasta yhtiöstä. Säästöä sekin ja vaiva oli ihan minimaalinen.

Kesällä kilpailutin myös välittäjät kun etsimme välittäjää sijoitusasunnon myyntiin ja se kyllä kannatti sillä hinta haitari oli todella suuri ja kun pyysi tarjoukset kilpailutus palvelun kautta jokainen antoi normaali hintaa hieman alemman hinnan. Emme kuitenkaan ottanut halvinta vaan sellaisen joka antoi realistisimman arvion asunnon arvosta. Näin jälkeen päin näyttää että kalleimman arvio olisi ollut paras, mutta hinta oli ihan liian suolainen. Itse käytin oikotietä valitse välittäjä palvelua, nämä kaksi muuta löysin vasta myöhemmin. Oikotieltä tuli paljon sellaisia välittäjiä, jotka oli pidemmältä toiselta paikkakunnalta ja halusin nimen omaan paikallisen välittäjän, joka jaksaa käydä tekemässä näyttöjä sillä tiesin että myynti tulee olemaan haastavaa.

Kilpailuttamalla nämä saa ehkä suurimmat säästöt. Itse en enää kilpailuta sähköä vaan olen edelleen tyytyväinen Nordic Green Energyn asiakas sillä siitä voi ihan parhaimmillaankin saada muutaman euron säästön ja niillä toimii laskutus oikein toisin kuin joillain muilla halvoilla sähkön myyjillä. Yksi sähkön puhelinmyyjäkin sanoi minulle ihan suoraan ettei he pysty kilpailemaan NGE:n kanssa. Ainoastaan jos käytät sähkölämmitystä voi ihan oikeaa säästöä tulla.

Tässä jutussa oli vähän turhankin monta affiliate linkkiä, mutta nämä on tärkeitä asioista muistaa kilpailuttaa ja tiedän että todella moni unohtaa sen tehdä. Olisi ihan mielenkiintoista kuulla minkälaisia summia sinä olet saanut säästettyä kilpailuttamalla.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
kyselijä
kyselijä
6 years ago

Mihinkä marginaaliin pääsit, itsellä 0,68marginaali ja mietin onko järkeä kilpailuttaa. Tuo laina on sijoituksissa eli voin maksaa koska vain pois, tuon takia marginaalin tulisi ollakkin pieni mutta mihin tänä päivänä voi päästä.

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top