Oman talouden seuranta kyselyn tulokset

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Suoritin hiljattain pienen kyselyn siitä miten ihmiset seuraavat omaa talouttaan. Kyselyssä kysyttiin miten budjetoit ja budjetoitko ylipäänsäkkään ja miten seuraat kulutustasi. Pyysin myös kertomaan tarkemmin omasta budjetoinnista ja kulutuksen seurannasta avoimilla kysymyksillä. Vastauksia kyselyyn tuli yhteensä 152. Se mikä yllätti oli kuinka moni ei budjetoi tai seuraa rahan käyttöään ollenkaan. Jopa kolmannes ei budjetoi tai suunnittele omaa rahan käyttöään ja neljännes ei taas seuraa toteutunutta rahan käyttöä. Avoimista vastauksista voi päätellä, että osa ei tee tätä koska se on liian työlästä sillä vain osa pankeista tarjoaa työkalut tähän ja nekin on liian rajoittuneita. Excel tai muu vastaava taulukkolaskenta on yleisin työkalu sekä seurantaan, että budjetointiin. Yllättävän moni käytti myös perinteistä paperi ja kynä menetelmää.

Alla on listaa ohjelmista ja työkaluista mitä mainittiin

  • YNAB
  • Expense IQ Money Manager
  • Moneydance
  • Pivo
  • Excel / Google Sheets
  • Kynä ja paperi
  • Penno
  • My Finances
  • Verkkopankki
  • Spending tracker

Vaikka oman talouden hallintaan löytyykin aika paljon hyviäkin ohjelmistoja niiden suurin ongelma on se, että tiedot täytyy syöttää pääasiassa käsin ja pankkien omissa on tietysti se rajoitus että se näyttää vain tilanteen sen pankin osalta.  Vastauksista tuli todella selkeästi esiin se että moni haluaisi tästä helpompaa ja enemmän automatisoitua. Budjetin tekeminen on itseasiassa paljon helpompaa kuin moni kuvittelee ja sen ylläpito ei vaadi montaa minuuttia kuukaudessa. Minäkin on jakanut oman budjetti pohjani, mikä helpottaa sen tekemistä entisestään. Jos teitä kiinnostaa lyhyt webinaari budjetin tekemisestä niin huutakaa hep kommenteissa.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Matti Miettunen
Matti Miettunen
7 years ago

Kiitos tutkimuksesta ja selkeästi esitetyistä tuloksista. Balancion oli aikoinaan pioneerinä tässä Suomessa. Onnistui automaattinen ajo jokaisesta suomalaisesta pankista. Sitten tuli härdelliä Javan kanssa ja ilmeisesti kävi nettibusineksen kirous eli kasvavatkaan tulot eivät riittäneet homman kehittämiseen. Hatunnosto kuitenkin Muurikaisen Jussille.

Tuossa juttu Balancionin tarinasta, toivoa sopii että herää josakin muodossa henkiin!

http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/it-palvelu-9-vuotta-liian-aikaisin-nyt-pankit-puhuvat-samoista-asioista-joista-me-puhuimme-aikoja-sitten-6617523

Matti MIettunen

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top