Parhaat arvostelut lyhytaikaisiin lainoihin sijoittamiseen

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Pidän itse kovasti lyhytaikaisista lainoista, koska ne tarjoaa hyvän likviditeetin. Siihen päälle kun tulee vielä takaisinmaksu takuu ja jopa yli 10% korkotuotto niin yhdistelmä on erittäin houkutteleva. Olen ottanut tähän mukaan arvostelut, jotka täyttää nuo ehdot ja tarjoaa alle 3kk lainoja. Kuluttajalainoissa kolikon kääntöpuolena on jopa satojen prosenttien lainaajan maksama vuotuinen korko. Tämä on moraalinen kysymys, jonka jokaisen sijoittajan täytyy itse punnita.

PeerBerry on suhteellisen nuori, mutta todella kovaa vauhtia kasvava markkinapaikka. Nuoresta iästään huolimatta sen taustalla on alan ammattilaisia ja pitkään toimineita luottolaitoksia. Lainat on pääasiassa itä-euroopasta, vänäjä, ukraina ja kazakhstan. PeerBerry on myös lisännyt lyhyiden alle 45 päivän lainojen rinnalle myös pidempiä lainoja ja vakuudellisia lainoja kuten autolainoja. Lainojen korot on 10 – 13%. Tammikuussa omat lainani tuotti n. 12% vuotuisesti. Kaikissa lainoissa on takaisinmaksu takuu ja yli 60 päivää myöhässä olevat lainat lunastetaan automaattisesti takaisin. PeerBerryssä tuet ihan suoraan kuluttajalainausta.

ViaInvest on Via Groupin oma lainojen markkinapaikka. Lainojen korot on 9 – 12%.  ViaInvestissä on tarjolla kuluttajalainoja seuraavista maista: Ruotsi, Latvia, Tsekki, Puola ja Espanja. ViaInvest toimii hyvin, mutta se vaatii todistuksen verotusmaasta ja riippuen maasta tekee ennakkopidätyksen. Kokeilin ViaInvestiä puoli vahingossa kun unohdin tuon vero asian. Ihan toimiva, mutta ennakkopidätysten takia en jatkanut käyttöä. Niihin on tosin tullut kevennyksiä sen jälkeen.

Grupeer on erikoistunut yrityslainoihin ja erityisesti kiinteistö projektien rahoitukseen. Viime aikoina se on myös lisännyt myös lyhyempiä 1 – 4kk lainoja. Grupeer tarjoaakin tällä hetkellä korkeimman tuoton lyhytaikaisissa lainoissa korkojen ollessa 12 – 15%. Kaikki lainat sisältävät myös takaisinmaksu takuun. Grupeerissa olenkin jo pidemmän aikaa sijoittanut heidän kiinteistö projekteihin. Nyt olen ottanut rinnalle myös lyhytaikaisempia sijoituksia. Grupeer lainaa vain yrityksille, mutta joissain tapauksissa silti välillisesti tuet kuluttajalainausta.

Debitum network on todella uusi lyhytaikaisiin yrityslainoihin erikoistunut markkinapaikka. Debitum käyttää partnereita luottoluokitukseen ja lainan vakuuttamiseen.  Pidän siitä että he keskittyvät vain rahan liikkuvuuden fasilitointiin ja käyttävät muihin niihin erikoistuneita ammattilaisia. Lainojen korko vaihtelee 7,5 – 12% välillä. Markkinapaikka on vielä pieni joten isoja summia ei kannata siirtää. Itse olen laittanut muutaman satasen kokeeksi ja hyvin on tähän mennessä toiminut. Debitumin lainat menee vain yrityksille ja ainakaan tällä hetkellä ne ei ole millään tavoin tekemisissä kuluttajalainojen kanssa.

Mintoksessakin on runsaasti lyhytaikaisia lainoja. Niistä voi saada 5 – 12,5% korkoa. Korkeampi korko tuo mukanaan korkeamman riskin. Korkeinta 12,5% korkoa maksaa ainakin Kuki.pl ja Cashwagon joiden rating on B- ja C+. Ei mitenkään huonnoimmasta päästä mutta ei myöskään parasta A luokkaa. Oman kokemuksen mukaan suurempi osa lainoista on myöhässä kuin muissa palveluissa. Mintos on siitä hyvä että se näyttää todellisen vuosi koron jonka lainaaja maksaa.

Tämä jäi alkuperäisestä julkaisusta pois kun ekan kerran kun kokeilin ei ollut tarpeeksi lainoja tarjolla. Nyt tuo ongelma on korjattu. Robocashissa on pääasiassa lyhytaikaisia mikrolainoja ja korko tällä hetkellä on 12%. Robocash eroaa kaikista muista siten että kaikki sijoittaminen tapahtuu autoinvest toiminnon kautta. Robocashin autoinvestissä voitkin valita miten tuotot uudelleen sijoitetaan ja voit jopa automaattisesti nostaa koron takaisin pankkitilille. Lainat on maantieteellisesti hajautunut venäjä, kazakhstan, espanja ja philippiinit. Kaikissa lainoissa on buyback takuu.

No mikä näistä on sitten paras?

Se riippuu siitä mistä itse tykkää. PeerBerry tahkoaa tasaista tuottoa ja on todella likvidi kun taas Grupeerissa saa hieman korkeampaa tuottoa, mutta lainat on myös hieman pidempiä joten itselläni ne vetää tasapelin ja sijoitan molempiin. Robocash saattaa jatkossa myös nousta suosikiksi. Mikä on sinun suosikkisi?

Jos kiinnoistuit jostain näistä voit klikata markkinapaikan logoa ja rekisteröityäksesi sijoittajaksi. PeerBerrystä ja Mintoksesta olen kirjoittanut aiemminkin jos haluat tutustua niihin tarkemmin. Mintos tarjoaa 1% bonuksen sijoituksellesi ja Grupeerilla on 1% Cashback kampanja menossa DoZarplatin lainoissa 26.2. saakka. Linkit on luonnollisesti affiliate linkkejä ja saan pienen korvauksen kun aloitat sijoittamisen. Korvaus ei vaikuta arvosteluuni ja sijoitan itse myös niihin.

Päivitys 5.3.2019. Lisäsin Robocashin joka myöskin kuuluu tähän listaan.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Kolme parhaiten tuottavaa vertaislaina markkinapaikkaa - Matkalla vaurauteen
5 years ago

[…] neljännes portfoliostani on lyhytaikaisia lainoja, joista kirjoittelin aiemmin parhaat arvostelut lyhytaikaisiin lainoihin sijoittamiseen jutussani. Lyhytaikaisissa lainoissa korko on yleensä alhaisempi, joten niiden vastapainoksi olen […]

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top