Rapido Finance on laiminlyönyt maksunsa sijoittajille Mintoksessa

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Rapido Financen luokitus laski vain pari viikkoa sitten C:hen kun aiempi oli B+ ja Mintoksella oli siihen ilmeisen hyvä syy, mutta se mitä jättivät kertomatta oli se että maksut sijoittajille toisin sanoen maksun Mintoksen suuntaan oli myöhässä. Vain päivän myöhemmin tuosta luokituksen laskusta Mintos keskeytti kaupankäynnin Rapido Financen lainoilla.

Tästä ei ole edes kovin kauan kun Afortin lainat keskeytettiin samasta syystä. Afortin kanssa tosin päästiin eteenpäin ja ilmeisesti Aforti jatkoi maksujaan Mintokselle. Itselläni ei ollut Afortin lainoja lainkaan. Rapido Financen tilanne taas näyttää hieman huolestuttavammalta sillä viimeisimmän viestin perusteella Rapido Financen johto ei ole kiinnostunut ratkaisemaan ongelmaa. Tämän vuoksi Mintos on alentanut Rapido Financen luokituksen D:ksi ja aloittanut toimenpiteet sijoittajien rahajon turvaamiseksi.

Koska Mintos on aiemmin automaattisesti hoitanut buybackit ja maksujen tilityksen aikataulun mukaisesti vaikka ei olisikaan saanut vielä rahoja laina originaattorilta ei tätä ongelmaa olisi yksittäinen sijoittaja edes pystynyt huomaamaan. Afortin tapauksen jälkeen Mintos on tehnyt parannuksia omaan järjestelmäänsä. Mintoksessa on uusi ”pending payment” status, joka kertoo maksuista joita ei ole vielä tilitetty.

Mitä tästä voi oppia on se ettei voi luottaa pelkästään Mintoksen luokitukseen lisäksi itselläni hieman nakersi luottamusta Mintokseen se kuinka Rapidon tapaus käsiteltiin. Mielestäni heidän olisi pitänyt luokituksen laskun yhteydessä kertoa myös maksamattomista maksuita. Jos Mintoksen luokitukseen ei voi luottaa niin mistä sitten apua tähän? No yksi lähde jota voin suositella on Explore P2P. Heidän luokituksessa Rapido oli saanut 16/100, koska Rapidon toiminta oli ollut jo pidempään tappiollista. Lainaajan toiminta voi aluksi tai uudelle alueelle laajentuessa olla tappiollista, mutta ennen pitkää sen täytyy muuttaa voitolliseksi tai se ei ole kestävällä pohjalla.

Mintos ei ole ainut missä on ongelmia ollut vaan hiljattain Brittiläinen Funding Secured joutui alasajoon. Tämä on jo toinen Brittäläinen vertaislaina palvelu joka joutuu sulkemaan ovensa tänä vuonna. Aiemmin ovensa sulki Lendy. Crowdestorinkin vakuuksien luotettavuutta pääsee kokeilemaan Fur processing company projetkiin sijoittaneet sillä se yritys on ajautunut konkurssiin. Crowdestor kuitenkin uskoo saavansa kaikki sijoittajien varat takaisin.

Tällä ei ollut tarkoitus pelotella vaan saada ymmärtämään, että jokaisessa sijoituksessa on riskinsä ja kun hajauttaa järkevästi eikä riskeeraa liikaa yhteen lainaan ei tule menettäneeksi liikaa ja homma pysyy tuottavana. Itselläni on ollut onnea ja nykyisen lainasalkun luottotappiot on edelleen pysynyt nollassa. Ja jos sinulla sattui olemaan Rapidon lainoja ei kannata panikoida vielä sillä Rapido ei ole ainakaan vielä ajautunut konkurssiin.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Olli Keskinen
Olli Keskinen
4 years ago

Onko nämä Mintokset yms pankkeja vai valvooko näiden toimintaa kukaan? Kuinka helposti näistä saa lainaa, voisi olettaa että näissä on todella palkon rikollisia toimintaa mukana yms? Jos homma on todella näin leväperäistä niin onha se sanomattakin selvää että tällaiset tapaukset yleistyvät ja riskiy ovat älyttömän korkeat piensijoittajille. Tulee pyramidihuijaus mieleen koska miksi kukaan ottaisi näistä lainaa jollakin älyttömällä korolla, vai onko niin että lainanhakijat ovat sitä pohjasakkaa jotka eivät normaaleilta pankeilta saa lainaa? Pitäiso hälytyskellojek soida ja lujaa.

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top