Sijoita yrityslainoihin Envestiolla

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Envestio aloitti toimintansa 2014 ensin yksityisenä sijoitusrahastona ja vasta 2017 lopussa avasivat joukkorahoitus markkinapaikkansa. Envestio rahoittaa mielenkiintoisia energia, kiinteistö, crypto louhinta ja kierrätys projekteihin. Jo rahoitettujen kohteiden tuotto vaihtelee välillä 14 – 30%. Kaikki lainat on vakuudellisia ja Envestio tarjoaa useimpiin lainoihin mahdollisuuden myydä laina takaisin ennen sen erääntymistä. Lainan takaisin myynnistä joutuu tyypillisesti maksamaan 5% pääomasta, mutta voit pitää kaikki siihen mennessä maksetut korot. Tämä on hyvä siitä, että se tekee sijoituksesta likvidin ennalta määrätyllä kustannuksella. Alla muutama mielenkiintoinen kohde joihin itsekkin olen sijoittanut.

SijoituskohteitaEnvestio tarjoaa poikkeuksellisen korkeaa korkoa sijoittajalle tässä tulee helposti mieleen onko nämä todella riskipitoisia sijoituksia. Envestio lainaa vain yrityksille rahaa ja kohteet käy tiukan seulan läpi. Myönnetyt lainat on joko lyhytaikaisia siltalainoja tai mezzanine lainoja eli välirahoitusta siihen että yritys saa projektinsa sellaiseen tilaan että siihen saa pitkäaikaisen ja matalakorkoisemman rahoituksen. Riskiä hallitaan myös vakuuksilla ja lainoissa on merkintä secured debt tai subordinated debt. Kaikki uudet lainat on secured debt, joka on sijoittajalle parempi. Näiden käsittely siinä tilanteessa, että velallinen ei maksa lainaa takaisin poikkeaa hieman toisistaan. Secured debt tapauksessa Envestio maksaa heti takaisin 80% pääomasta ja lopusta 20% sijoittaja voi valita joko ottaa heti puolet takaisin tai odottaa perintää ja saada joskus mahdollisesti kaikki takaisin. Subordinated debt tapauksessa sijoittaja joutuu odottamaan perinnän tuloksia, joka huonossa tapauksessa voi kestää pitkäänkin.

Envestio dashboard

Olen seurannut Envestiota jo useamman kuukauden ja alussa iski aika pahasti silmään noi crypto mining jutut, mutta kun olen siihen nyt paremmin tutustunut ja viestitellyt asiakaspalvelun kanssa niin tämähän näyttää erittäin lupaavalta. Hieman jopa miettinyt kannattaako tästä edes kertoa muille sillä just tällä viikolla tuli uusi kohde 22% korolla ja en edes ehtinyt reagoida kun se oli jo täynnä. Tässä sitä nyt kumminkin kerrotaan siitä. Tilin avaus palveluun oli helppoa ja nopeaa sillä eivät ihan hirveesti mitään turhia kysellyt. Jos haluat nostaa rahaa Envestion tililtä pitää tännekkin toimittaa kopio passista tai henkilöllisyystodistuksesta ja tämän lisäksi sähkölasku tms. jolla vahvistetaan osoite. Tästä saamme taas kiittää rahanpesusäädöksi. Rahat näkyvät tilillä jopa samana päivänä jos aamulla siirtää tämä toki on pankki riippuvaista. Minimi tilisiirto 100€.

Envestiolla ei ole vielä auto invest toiminnallisuutta, mutta tälläinen on tulossa. Toisaalta kohteita on kerralla sen verran vähän, että niihin voi käsinkin sijoittaa. Ainoa mitä itse haluaisin automatisoida on korkojen uudelleen sijoituksen. Minimisijoitus per kohde on 1€. Envestion edustajan mukaan alusta on aktiivisessa kehityksessa ja parempaa raportointia yms. on tulossa vielä tämän vuoden aikana.

Sijoitusten jakauma tyypeittäinOmat sijoitukseni olen jakanut neljään kohteeseen, joissa kaikissa maturiteetti alle 12kk. Jos jotain huonoja puolia pitää kaivaan niin se on juurikin tämä että kun aloittaa ei pysty hajauttamaan sijoitusta ihan hirveän moneen kohteeseen toisaalta kun kohteita on vähemmän ne on tarkemmin valittu ja kaikissa kohteissa skaalataan olemassa olevaa liiketoimintaa, joten riskit on pienempiä kuin esim. vakuudettomissa kuluttajalainoissa.

Itse pidän kovasti siitä, että nämä on eettisempiä kohteita kuin kuluttajalainat ja tässä oikeasti autetaan yrityksiä skaalaamaan ja parantamaan omaa liiketoimintaansa. Jos sinua kiinnostaa alkaa sijoittamaan Envestiossa niin kun rekisteröidyt linkkini kautta saat 5€ aloitus bonuksen ja tämän lisäksi 0,5% bonus tehdyistä sijoituksista rekisteröitymistä seuraavan 270 päivän aikana.

Rekisteröidy Envestioon tästä ja aloita sijoittaminen!

 

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rxc3
Rxc3
5 years ago

”Secured debt tapauksessa Envestio maksaa heti takaisin 80% pääomasta ja
lopusta 20% sijoittaja voi valita joko ottaa heti puolet takaisin tai
odottaa perintää”

1. Rekisteröidyin juuri, mutten löydä mistään kohtaa, jossa vaihtoehdon voi valita.

2. Maksaako Envestio pääoman takaisin heti kun laina on myöhässä, kun se on esim 60 pv myöhässä vai vain jos sijoittaja vaatii?

piensijoittaja
piensijoittaja
5 years ago

Kiitos taas kerran hyvästä kirjoituksesta. Onko sinulle selvinnyt pitääkö projektin Funding Target tulla täyteen ennen kuin projekti käynnistyy ja alkaa maksaa korkoja? Entä lasketaanko tuottoprosentti projektin käynnistymispäivästä vai siitä päivästä kun teen sijoituksen? Nämä varmaan selviäisi Envestion asiakaspalvelusta, mutta jos satut tietämään miten nämä menee niin muitakin blogin lukijoita saattaa kiinnostaa.

trackback
Yritystili tulee vertaislainapalvelu Envestioon - Matkalla vaurauteen
5 years ago

[…] heti avata tilin myös yritykselleni. Mikäli Envestio ei ole vielä tuttu niin suosittelen lukemaan aiemman arvioini siitä. Lyhyesti Envestio on vertaislaina alusta, jota kautta voi sijoittaa vakuudellisiin […]

Janne Järvinen
Janne Järvinen
5 years ago

Jännä homma että Latviassa Mintos ja Virossa tää Envestio. Kumpikin vaikuttaa melkoisen isolta touhulta. Toivottavasti kaikki on sitä miltä näyttää.

piensijoittaja
piensijoittaja
5 years ago

Vähän ihmetyttää että Envestiossa pyörivät samat projektit uudelleen ja uudelleen: Urban mining, Fish processing, Biomass fuel, Fruits wholesale, Wood pellets, jne. Aina tulee uusi tier jossa tarvitaan taas lisää rahaa. Vähän kummastuttaa tämmöinen malli. Miksi eivät lainaa kerralla tarvitsemaansa määrää?

trackback
Kolme parhaiten tuottavaa vertaislaina markkinapaikkaa - Matkalla vaurauteen
5 years ago

[…] päätteeksi, lisäksi voin milloin tahansa pyytää sijoituksen lunastusta 5% hintaan. Lue täältä tarkempi arvostelu Envestiosta tai aloita sijoittaminen tästä. Saat linkilläni 5€ aloitus […]

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top