Sijoitusraportti Q3 2017

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Taas on vierähtänyt aika nopeasti ja muutama sijoitusraporttikin jäänyt välistä joten koostin tähän sitten koko Q3:sen. Eipä tässä välissä ihan hirveästi mitään ole ehtinyt tapahtuakkaan, osingot on tullut tasaiseen tahtiin ja pari uutta avaustakin tein ja yhteen antiin osallistuin.

Myynnit

Ei myyntejä.

Ostot

Huhtamäki Oyj

Huhtamäkeen olen halunnut tehdä avausta jo useamman kuukauden, mutta se on ollut mielestäni hieman kallis. Heinäkuussa kuitenkin päätin tehdä avauksen kun se oli hieman tippunut vaikka osinko tavoite ei tällä hinnalla realisoidukkaan, mutta tein samanlaisen poikkeuksen Applen kanssa ja se oli hyvä päätös ja uskon Huhtamaen kykyyn kasvattaa osinkoa jatkossakin mikä on jopa tärkeämpää kuin nykyinen osinkotuotto.

Prospect Capital Corporation

PSEC on aika uusi tuttavuus itselleni ja seurasin ja tutkin sitä jonkin aikaa ennen kuin tein päätöksen avauksesta. Se mikä tekee mielenkiintoisen PSEC:stä on sen kuukausittainen osingon maksu. PSEC:llä oli painetta osingon leikkaukseen ja kuten oli odotettua se leikkasi osinkoa ihan reippaasti. Osinko on kuitenkin ostohinnallani yli 10% ja samanlaista painetta leikkaukseen ei enää ole. Tämän lisäksi siitä käydään kauppaa noin 28% alle NAV hinnalla. PSEC ei kyllä välttämättä ole hyvä pitkään salkkuun, mutta sitä voi pitää sen aikaa kunnes alennus kapenee ja kerätä sillä aikaa osingot.

Rovio Entertainment Corporation

Osallistuin Rovion antiin ihan spekulaatio mielessä ja pieleen näyttää menneen. Olisi pitänyt ehtiä dumpata osakkeet heti kun kaupankäynti alkoi, näin toimin Remedynkin kanssa, mutta nyt olin kiinni palavereissa lähes koko ensimmäisen kaupankäynti päivän ja kun vihdoin ehdin katsoa kurssia se oli jo listauskurssissa. Nyt sitten jäikin salkkuun vähän pidemmäksi aikaa kuin aluksi oli tarkoitus.

Osingot

  • DHT Holding, Inc. (DHT) 35,60€
  • Citycon Oyj (CTY1S) 29,25€
  • Fiskars Oyj (FSKRS) 28,00€
  • Energy Transfer Equity, L.P. (ETE) 60,43€
  • Apple Inc. (AAPL) 8,58€

Yhteensä kk: 139,72€
Yhteensä vuosi: 1675,66€

Salkku

Tämä vuosi on ollut aika masentava salkun kannalta sillä tuottoa on lähinnä tullut osingon muodossa. Pääomaakaan ei kyllä ole tullut lisättyä vaan lähinnä annettu osinkojen mennä superluoton lyhentämiseen. Käteistä minulla on kyllä jemmassa sen verran paljon, että voin tehdä isompiakin peliliikkeitä kun siihen tulee mahdollisuus. Salkun tuotto vuoden alusta on ollut -1129,05€ eli -2,75%. Velkaa on 6661,08€ eli 15,06%. Se on kasvanut ostojen vuoksi. Vertailun vuoksi MSCI World Indeksi on kohonnut 15,42% vuoden alusta.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Raija Ahonen
Raija Ahonen
6 years ago

Hei kysyn mielipidettä kun luin viime vuoden blogin jossa sanottiin S-pankin rahastojen olevan tappiollisia ja niihin ei kannata laittaa. Olen laittanut vuosina 2014-2016 pieniä summia Kohtuullinen rahastoon ja tuotto on ollut tosi hyvä kun katsotaan kokonaisuutta. En ymmärrä rahastosijoittamisesta mitään, mutta mikä muu voisi olla tällä hetkellä yhtä helppo ja tuotto

enemmän kuin 16 % minkä se tällä hetkellä näyttää.

Mika Koivisto
Mika Koivisto
Reply to  Raija Ahonen
6 years ago

Se juttu S-Pankin rahastoissa oli ne korkeat piilotetut kulut. Tulevaa tuottoa on paha lähteä arvaamaan, mutta jos säännöllisesti voi säästää niin matalakuluinen indeksirahasto tai ETF on helpoin tapa saada markkinan keskituottoa. Itse olen laittanut lapsen lapsilisät lapsen omaan salkkuun ja sijoittanut ne Nordnetin ETF-kuukausisäästöllä pääasiassa MSCI World indeksiin, jossa on suurimmat yritykset ympäri maailmaa. Siinä on tosin iso USA painotus ja sen vuoksi olen myös välillä laittanut EuroStoxx 50 indeksiin mikä taas seuraa Euroopan 50 suurinta yhtiötä. Tärkeintä on muistaa jatkaa sijoittamista vaikka väliaikaisesti rahasto salkku olisikin laskennallisesti tappiolla. Mitään tappiotahan ei ole ennen kuin ne myy.

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top