Sijoitusraportti Q3 2017

Taas on vierähtänyt aika nopeasti ja muutama sijoitusraporttikin jäänyt välistä joten koostin tähän sitten koko Q3:sen. Eipä tässä välissä ihan hirveästi mitään ole ehtinyt tapahtuakkaan, osingot on tullut tasaiseen tahtiin ja pari uutta avaustakin tein ja yhteen antiin osallistuin.

Myynnit

Ei myyntejä.

Ostot

Huhtamäki Oyj

Huhtamäkeen olen halunnut tehdä avausta jo useamman kuukauden, mutta se on ollut mielestäni hieman kallis. Heinäkuussa kuitenkin päätin tehdä avauksen kun se oli hieman tippunut vaikka osinko tavoite ei tällä hinnalla realisoidukkaan, mutta tein samanlaisen poikkeuksen Applen kanssa ja se oli hyvä päätös ja uskon Huhtamaen kykyyn kasvattaa osinkoa jatkossakin mikä on jopa tärkeämpää kuin nykyinen osinkotuotto.

Prospect Capital Corporation

PSEC on aika uusi tuttavuus itselleni ja seurasin ja tutkin sitä jonkin aikaa ennen kuin tein päätöksen avauksesta. Se mikä tekee mielenkiintoisen PSEC:stä on sen kuukausittainen osingon maksu. PSEC:llä oli painetta osingon leikkaukseen ja kuten oli odotettua se leikkasi osinkoa ihan reippaasti. Osinko on kuitenkin ostohinnallani yli 10% ja samanlaista painetta leikkaukseen ei enää ole. Tämän lisäksi siitä käydään kauppaa noin 28% alle NAV hinnalla. PSEC ei kyllä välttämättä ole hyvä pitkään salkkuun, mutta sitä voi pitää sen aikaa kunnes alennus kapenee ja kerätä sillä aikaa osingot.

Rovio Entertainment Corporation

Osallistuin Rovion antiin ihan spekulaatio mielessä ja pieleen näyttää menneen. Olisi pitänyt ehtiä dumpata osakkeet heti kun kaupankäynti alkoi, näin toimin Remedynkin kanssa, mutta nyt olin kiinni palavereissa lähes koko ensimmäisen kaupankäynti päivän ja kun vihdoin ehdin katsoa kurssia se oli jo listauskurssissa. Nyt sitten jäikin salkkuun vähän pidemmäksi aikaa kuin aluksi oli tarkoitus.

Osingot

  • DHT Holding, Inc. (DHT) 35,60€
  • Citycon Oyj (CTY1S) 29,25€
  • Fiskars Oyj (FSKRS) 28,00€
  • Energy Transfer Equity, L.P. (ETE) 60,43€
  • Apple Inc. (AAPL) 8,58€

Yhteensä kk: 139,72€
Yhteensä vuosi: 1675,66€

Salkku

Tämä vuosi on ollut aika masentava salkun kannalta sillä tuottoa on lähinnä tullut osingon muodossa. Pääomaakaan ei kyllä ole tullut lisättyä vaan lähinnä annettu osinkojen mennä superluoton lyhentämiseen. Käteistä minulla on kyllä jemmassa sen verran paljon, että voin tehdä isompiakin peliliikkeitä kun siihen tulee mahdollisuus. Salkun tuotto vuoden alusta on ollut -1129,05€ eli -2,75%. Velkaa on 6661,08€ eli 15,06%. Se on kasvanut ostojen vuoksi. Vertailun vuoksi MSCI World Indeksi on kohonnut 15,42% vuoden alusta.