Sijoitusraportti syyskuu 2018

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Niin sitä taas kuukausi hurahti ja on aika katsoa mihin sitä oikein tuli sijoitettua ja miten nykyiset sijoitukset tuottavat. Syyskuussa alkoi uudelleen indeksisijoittajan ura ja vertaislainasijoitukset myös laajeni yrityksen puolella kun Envestio mahdollisti yritystilien rekisteröimisen. Yrityksen puolella sijoitan nyt sekä PeerBerry:n että Envestioon.

Osakesalkku

Lisäsin salkkuun 2000€ pääomaa, joka nykyään menee automaattisesti sinne ilman että sitä tarttee muistaa. Syyskussa salkun arvo laski 1,99% tiputtaen annualisoidun tuoton 7,49% ja vertailuindeksin (MSCI World) annualisoitu tuotto oli 6,70%. Salkussa on hyvin vähän tapahtumia kuukausittaisten ETF-kuukausisäästö ostojen ja osinkojen lisäksi. Myyntejä ei ole lainkaan.

Osto: Wärtsilä (WRT1V)

Lisäsin hieman Wärtsilää, jonka olen vasta hiljattain ottanut salkkuun. Wärtsilä on mielestäni mielenkiintoinen yhtiö ja hinta nyt houkuttelevampi kuin aiemmin. Tulen todennäköisesti jatkossakin lisäämään sitä.

Osingot:

  • DHT Holding, Inc. (DHT) 24,02€
  • Prospect Capital Corporation (PSEC) 50,62€
  • Wärtsilä Corporation (WRT1V) 69,00€
  • Citycon Oyj (CTY1S) 182,00€

Tässä kuussa kertyi siis yhteensä 326,04€ osinkoja ja koko vuonna se tekee 2883,49€ eli kasvamaan päin myös kuukausitasolla.

Vertaislainasalkku

Vertaislainasalkkuni on jatkanut kasvua syyskuussakin. Uutta pääomaa lisäsin 6179€ ja korkoa kertyi 220,21€. Nyt olen saanut lisättyä yhdistelmä raporttiini myös yritykseni tilit. Syyskussa avasin yritykselle tilin Envestioon kun se tuli mahdolliseksi. Jos kiinnostaa miten se tapahtuu voit lukea siitä täältä. Samoja dokumentteja käytin myös aiemmin PeerBerryn tilin avaamiseen yritykseelle.

Tällä hetkellä minulla on siis seuraavat vertaislainapalvelut aktiivisessa käytössä ja varat jakautuvat kuvan mukaisesti.

Tällä hetkellä kaikkien tilien annualisoitu tuotto on 12,36%. Parhaiten tuottava on Envestio, jonka tuotto on yli 18%. PeerBerryssä on tällä hetkellä heikoin annualisoitu tuotto n. 8%, joka johtuu myöhässä olevista lainoista ja siitä että lainojen kiertonopeus niin suuri että käteistä on tilillä käytännössä joka päivä vaikka ne kyllä sijoitetaankin uudelleen päivän aikana. Uskoisin että tuo tulee nousemaan lähemmäs 10% ajan mittaan sillä myöhässä olevat lainat kerryttävät myös korkoa ja luottotappioita ei tule takaisinmaksuturvan vuoksi. Kokonaisuutena lainoista on myöhässä vain 7,7% kun esim Mintoksessa niistä on myöhässä n. 22%.

Mintoksessa siirryin sijoittamaan lyhyisiin alle 2kk lainoihin, joten salkku on hyvinkin likvidi kun 30% salkusta saa likvidoitua alle 2kk ja 85% alle 12kk.

Miten sinun kuukausi meni?

 

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top