Sijoitusraportti syyskuu 2020

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Taas on yksi kuukausi pistetty pakettiin ja raportti laadittu. Pitkästä aikaa otin lainasalkkuuni uusia palveluita, jotka on molemmat ovat oikeastaan vanhoja tuttuja. Olen myös pikkuhiljaa lisännyt kryptolainausta ja sieltä saanut ihan hyviä kokemuksia. En kuitenkaan vielä ole lähtenyt DeFi hullutuksiin kun en vielä ihan täysin ymmärrä sen logiikkaa ja riskejä.

Osakesalkku

Osakesalkku tuotti vuoden alusta -10,95% ja salkun historian annualisoitu tuotto on 1,58% ja absoluuttisesti salkkun tuotto on 4,21%. Eli ollaan edelleen positiivisen puolella vaikka heikko tuottohan tuo on. No tavoite onkin aina ollut kassavirta eikä arvonnousu. Tuona samana aikana indeksit on tuottanut seuraavasti: MSCI World 5,76% ja OMX HEX 25 4,56%.

Ostot

  • Apple (AAPL)

Lisäsin hieman Applea.

Myynnit

Ei myyntejä syyskuussa.

Osingot

  • Citycon (CTY1S) 165,00€
  • DHT Holding (DHT) 812,69€
  • Huhtamäki (HUH1V) 240,30€
  • Prospect Capital (PSEC) 50,61€
  • Wärtsilä (WRT1V) 192,00€

Osinkoja maksettiin syyskuussa 1460,60€ ja vuoden alusta 5 225,88€. Olen jo nyt ylitättänyt koko viime vuoden osinkomäärän vaikka mm. Nordea ei ole osinkoa maksanut laisinkaan. Tuo tekee keskimäärin 580,65€ osinkoa per kuukausi.

Osingot kuukausittain

Aloitin nykyisen osakesalkkuni helmikuussa 2015 ja tähän päivään mennessä olen laittanut siihen 119 000€ pääomaa. Arvo on nyt 129 445,21€, josta Nordnetin superluottoa 4394,94€ ja osinkoja olen saanut bruttona 17 419,16€.

Osakesalkun arvo

Vertaislainat

Syyskuussa korkoa maksettiin 898,76€ eli hieman edellistä kuukautta enemmän. Tämä on osittain normaalia vaihtelua, mutta osittain myös johtui Crowdestorin myöhässä olevista lainoista.

Korko ja bonus tuotto

Kaiken kaikkiaan sijoitettua pääomaa on 133 482,76€ ja sijoitusten arvo on 148 922,30€ ja siitä 40 098,58€ on vaarassa tulla menetetyksi. Tuo summa on hieman kasvanut, koska lisäsin Mintoksen in recovery varat siihen ja Crowdestorin projekteja. Tällä hetkellä olen mukana neljässä sijoittajien organisoimassa ryhmässä, jossa haetaan varoja oikeusteitse. Näitä on Kuetzal, Envestio, Monethera ja Grupeer.

Salkunarvo

Merkittävimmät nostot ja panot:

Yrityslainojen paino salkussa on tippunut kevään ja kesän aikana kun taas kulutusluottojen määrä on kasvanut. Olen keskittynyt vakaampiin lainaajin kuten Creditstar ja Placet Group sekä Aventus Group. Otin vihdoin mukaan EstateGurun ja lisäksi tein avauksen Kvikuun se vain jäi hieman pieneksi kun mokasin jotenkin tilisiirron ja se palautui. Kvikuun saa talletettua myös kortilla, mutta pankkini hylkäsi kaikki isommat summat. Crowdestorista jatkoin nostoja ja myös Mintoksessa olen päätynyt nosto linjalle.

Lyhyt katsaus markkinapaikkoihin

Crowdestor

Crowdestorssa on moni laina myöhässä, mutta hieman näkyy valoa tunnelin päässä ja odotankin että näitä aletaan pikkuhiljaa myös maksamaan. Fertilizer export financingissa lainaaja ei ilmeisesti ole ollut täysin totuuden mukainen ja näyttää että siitä Crowdestor aloittaa oikeustoimet. Crowdestor maksoikin osan pääomasta takaisin välittömästi, mutta loppuja joutuu odottamaan. Kirjasin tuon lopun mahdolliseksi tappioksi.

Jatkan edelleen Crowdestorin painon pienentämistä kunnes saavutan 10% rajan. Crowdestor myös uudisti hiljattain sijoittajan dashboardin ja julkaisi jälkimarkkinat. Jälkimarkkinoilla kannattaa olla varovainen sillä alennuta ei lasketa pääomasta vaan lainan tuotosta, joten se on hyvin hämäävä. Toivottavasti korjaavat sen pian.

Mikäli harkitset sijoittamista Crowdestoriin niin luethan arvosteluni siitä.

Mintos

Kuten jo viimeksi sanoin on Mintos menettänyt täysin luottamukseni. Annan nykyisten sijoitusten mennä loppuun ja nostan varoja pikkuhiljaa kunnes Mintos saa perintätoimillaan jotain aikaiseksi. Mogo:n ollaan nyt yhdistämässä palasia Finkosta, Finiterasta ja Zenkasta ainakin kun noiden ja Mintoksen yhteinen pääomistaja jatkaa suhmurointiaan. Sijoitukseni Mintoksessa tulee todennäköisesti olemaan tappiollinen sillä en usko Mintoksen kykyyn saada perityksi mitään mikä on ”in recovery” tilassa.

Lendermarket

Lendermarket on toiminut toiminut todella hyvin ja se onkin yksi suurimpia sijoituksiani. Olen alkanut tekemään sijoituksia myös pidempiin lainoihin ja sijoitan nyt jopa 54kk lainoihin. Suurinosa on kuitenkin edelleen alle 6kk lainoissa.

Mikäli harkitset sijoittamista Lendermarketiin niin luethan arvosteluni siitä. Linkilläni saat 1% bonuksen ensimmäisen 60 päivän sijoituksista. Lisäksi 31.10.2020 mennessä tehdyistä talletuksista saa 2% cashbackin ja tuon saa 1% bonuksen lisäksi.

Moncera

Moncera on nyt ollut salkussani jo useamman kuukauden. Placet Groupin pidemmät lainat tuovat tasaisempaa kassavirtaa kuin lyhyet lainat ja lisäsinkin nyt Monceran panostustani. Olenkin lisännyt pidempiä lainoja enemmissä määrin salkkuuni. Moncera on myös saanut kasvatettua lainavoluumejaan ihan kivasti vaikka onkin vielä suhteellisen pieni.

Mikäli harkitset sijoittamista Monceraan niin luethan arvosteluni siitä.

PeerBerry

Peerberry:llä menee lujaa ja sen suosio kasvaa hurjaa vauhtia. Kasvavan suosion kolikon kääntöpuolena on se että lainoja ei ole riittävästi ja korot on pysynyt alhaisella tasolla. Olen pitänyt 10% korko tavoitteestani kiinni ja sen vuoksi välillä on jäänyt käteistä sijoittamatta tosin syyskuussa ne ei kovin pitkään ollut tilillä lojumassa.

Mikäli harkitset sijoittamista PeerBerryyn niin luethan arvosteluni siitä. Linkilläni saat 0,5% bonuksen ensimmäisen 90 päivän sijoituksista.

Swaper

Swaper on toiminut hyvin, mutta silläkin on aika ajoin ollut liian vähän lainoja tarjolla. Swaperissa korko on hyvällä tasolla ja loyalty bonus on kompensoinut cash dragiä, jota ei syyskuussa juurikaan ollut. Swaper selvisi koronan ensimmäisestä aallosta loistavasti ja uskon että jatkossakin selviää. Swaper on PeerBerryn lisäksi ainoa joka enää löytyy henkilökohtaisesta salkustani. Swaper on myös palkannut uuden toimitusjohtajan ja aikoo ottaa myös muiden kuin Wandoo Finance lainoja tarjontaansa.

Mikäli harkitset sijoittamista Swaperiin niin luethan arvosteluni siitä.

Kviku Finance

Kviku Finance on Venäjältä lähtöisin olevan Kvikun oma markkinapaikka, joka julkaistiin tänä vuonna. Kviku on perustettu 2013 ja on listannut lainojaan useammalla markkinapaikalla kuten Mintos ja Viventor. Tein syyskuussa avauksen Kvikuun ja ensisilmäyksellä näyttää siltä että käyttävät samaa ohjelmistoa kuin Robocash. Kvikuun voi tallettaa rahaa myös kortilta, mutta itse en onnistunut 100€ suurempaa laittamaan kun pankki hylkäsi maksun. Kvikusta saa tällä hetkellä 15% korkoa ja olen itse valinnut vain Kazakhstan, Ukraina ja Filippiinit auto-investiin. Puolaa ja Espanjaa on ihan tarpeeksi muissa.

Kviku tarjoaa 20€ rekisteröitymisbonuksen lukijoilleni kun talletat vähintään 100€. Saat bonuksen rekisteröitymällä täältä.

EstateGuru

EstateGuru lanseerasi palvelunsa virallisesti Suomessa vaikka se onkin ollut Suomessa ja vuoden verran, mutta tästä lanseerauksestä lähtee liikkeelle varsinainen Suomen valloitus ja suomalaisia kohteita on odotettavissa enemmän. EstateGurulla onkin hyvä track record ja sen lainojen historiallinen default rate on vain 2,5% ja rahojen perintä on kestänyt keskimäärin 6kk. Yhtään sijoittajien pääomaa EstateGuru ei ole historiansa aikana menettänyt. Tarkoituksenani on kasvattaa EstateGurun portfoliotani pikkuhiljaa pääasiassa käyttäen auto-investiä 50€ panoksella ja maksimissaan 60% LTV:llä. Sen lisäksi teen isompia kertasijoituksia valikoituihin projekteihin.

EstateGuru tarjoaa 0,5% bonuksen ensimmäisen 90 päivän sijoituksille lukijoilleni, jotka rekisteröityvät tällä linkillä.

EvoEstate

EvoEstatella on kohteiden määrä lisääntynyt kivasti syksyn aikana ja se tarjoaa mukavasti maantieteellistä hajautusta kiinteistöportfolioon. Vuokrakohteista on tullut tuottoa koko syksyn mukaan lukien sijoittamani AirBnB asunto.

EvoEstate tarjoaa 0,5% bonuksen ensimmäisen 180 päivän sijoituksille lukijoilleni, jotka rekisteröityvät tällä linkillä.

Bulkestate

Bulkestatella on ollut mukavasti uusia kohteita tasaiseen tahtiin. Lainojen korot on keskimäärin hieman korkeammat kuin esim EstateGurulla. Kohteet on pääasiassa Latviasta mistä Bulkestate on kotoisin. Tällä hetkellä itselläni on yhden kohteen lainat myöhässä, mutta se on piakkoin selviämässä kun laina uudelleen rahoitetaan pankista saatavalla lainalla. Bulkestate on hyvin kommunikoinut tuon kohteen kanssa missä mennään ja uskon että tulen pitämään Bulkestaten jatkossakin osana kiinteistölaina salkkuani.

Mikäli harkitset sijoittamista Bulkestate:iin niin luethan arvosteluni siitä ensin.

Kryptot

Kryptojen osalta en ole ihmeempiä muutoksia tehnyt, mutta olen pikkuhiljaa osan Crypto.com:in CRO:sta muuttanut Bitcoiniksi ihan siitä syystä että CRO:ta tulee ihan joka tuutista sillä minulla on steikkaus kortille 16% korolla (laski hiljattain 10%) ja sen lisäksi exchange steikkaus 20% korolla ja lisäksi ollut 3kk crypto earn 18% korolla. Tuon lisäksi sitä tulee cashback:inä ja bonuksena siitä kun joku ottaa kortin.

Olen kerryttänyt korkoa kryptoilleni niin Crypto.com earnillä kuin BlockFi:lla ja Celsius networkilla. En halua kaikkia kryptojani yhteen koriin niin olen koittanut vähän hajauttaa niitä ja nuo kolme on mielestäni luetettavimmat. Nexo on myös hyvin suosittu mutta se on täys mustalaatikko ja jos ne päättäisi tehdä exit scamin niin se olisi helppoa kun kukaan ei tiedä ketä sen taka on ja mikä yhtiö pitää viedä oikeuteen.

BlockFi

BlockFi maksaa koron aina kuukauden ensimmäinen päivä ja siihen luotan näistä ehkä eniten. Se on reguloitu Yhdysvalloissa ja custodynä se käyttää Gemini:ä. Taustalla on mm. Winklevoss Capital ja Coinbase Ventures. Turvallisuus on heillä isossa roolissa ja sovellus on selkeä ja toimiva. USDC:lle saan 8,6% ja Bitcoinille 6%. Koron saa joko Bitcoinina tai samassa kuin talletus on tehty. BlockFi tarjoaa $10 edestä BTC:tä uusille käyttäjille kun tallettaa vähintään $100 USD edestä ja käytät koodia f53e02bb. Lisäksi sillä on kampanjoita, joita mainostan tossa sivun oikeassa reunassa.

Celsius Network

Celsius Network on toinen mielenkiintoinen enemmän yhteisö painotteinen palvelu. Jos otat koron Celsiuksen omana CEL tokenina saat korkeampaa korkoa. Celsiuksessa saan tällä hetkellä USDC:lle 11,55% ja Bitcoinille 4,56%. Tarvitsen enemmän CEL tokenia parempaan korkoon, mutta on toikin hyvä. Celsius maksaa koron viikoittain maanantaina. Celsius Network tarjoaa $20 edestä BTC:tä uusille käyttäjille kun tallettaa vähintään $200 USD edestä ja käytät koodia 181957dceb.

Kryptosalkun arvo
0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mika Martikkala
Mika Martikkala
3 years ago

Hei,

Minulta veloittivat kortilta 102,39 euroa vaikka siirsin rahaa Kviku Financeen tasan 100 euroa?!

Mika
Mika
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Johtuu kuulemma siitä, että alkuperäinen veloitus on ollut ruplissa.

Mika
Mika
3 years ago

Hei,

Milloin lokakuun sijoitusraportti julkaistaan?

TJS
TJS
3 years ago

Laitatko Envestio-tappiot tämän vuoden veroilmoitukseen vai pitäisikö noissa odottaa jotain ratkaisua ensin?

TJS
TJS
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Ok laitahan blogiin sitten!

N.N
N.N
3 years ago

Hei,

Mikäs nyt on, kun et enää julkaise kuukausiraporttia tms.? Toivottavasti olet terveenä!

Y.t. Mika Martikkala

N.N
N.N
Reply to  Mika Koivisto
3 years ago

Hyvä juttu!

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top