Tammikuu 2016 sijoitukset

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tammikuu oli mielenkiintoinen osakemarkkinoilla ja hetken jo näytti siltä, että tämä on muutakin kuin vain korjausliike ja Kiinasta johtuva paniikki. Pidin kuitenkin pääni kylmänä ja tein useamman lisäyksen salkkuuni. Tämä oli mahdollista sijoitussuunnitelmani ansiosta, koska se antoi minulle selkeät suuntaviivat minkä perusteella valitsen sijoituskohteet.Osakesalkkuni oli pahimmillaan yli 7% pakkasen puolella, mutta päätyi lopulta vain -0,40% koko ajalta ja -2,52% vuoden alusta kun taas OMX Helsinki indeksi on -2,96% vuoden alusta. Tuota indeksiä käytän oman salkkuni vertailu indeksinä ja pyrin saamaan parempaa tuottoa.

TeliaSonera

Ostin TeliaSoneraa parikin kertaa lisää ennen tulosjulkistusta. Tiesin että yhtiöllä tulee olemaan lyhyellä tähtäimellä haasteita, mutta uskon sen silti olevan pidemmällä tähtäimellä hyvä sijoitus. Monelle oli pettymys uusi osinko politiikka, mutta itse pidän sitä erittäin järkevänä. Vaikka maksaisivat vain 2 SEK osinkoa niin omalla hankinta hinnalla se tekee 4,99% osinkotuoton silti ja tänä vuonna saan varmasti nauttia jopa 7,48% osinkotuotosta. Ainoa pettymys on ROE, joka tippui alle 10% minkä olen asettanut vaatimukseksi. En silti ryntää myymään osuuksiani, mutta en ole myöskään ihan heti niitä lisäämässä.

Nordea

Nordeaa lisäsin vasta tulosjulkistuksen jälkeen kun se valui niin houkuttavalle tasolle. Nordean osinkotuotto on myös hyvin houkutteleva, omalla kohdallani 6,04% ja uskon Nordean pystyvän kasvattamaan osinkoaan myös tulevaisuudessa. Ainoa huoleni on se, että sen omavaraisuus aste on liian lähellä nykyisten säädösten vaatimaa tasoa ja mikäli sitä korotetaan voi sen osingon maksukyky vaarantua.

Svenska Handelsbanken

Ostin lisää Handelsbankenia kun se valui paniikissa muiden mukana. Handelsbanken on kaikilla millä arvioin osingon maksukykyä laadukas yhtiö ja uskon että sillä on potentiaalia kasvattaa osinkoaan nopeammin kuin Nordealla.

Citycon

Citycon on tylsä kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut vähittäiskaupan tiloihin. Ennen kuin päädyin sitä ostamaan vertasin sitä mm. Technopolis, Sponda ja Orava asuntorahastoon tai no Orava oli kyllä heti pois laskuista sillä en usko sen arvon ja osingon olevan kestävällä pohjalla. Jäljelle jääneistä Citycon vaikutti laadukkaimmalta ja mikäli osinkoennuste pitää paikkaansa on sen osinkotuotto yli 7% ja vaikka maksaisi vain viime vuotisen niin sekin on muhkeat 6,83%. Citycon on myös Indersin Top 3 listalla.

Lisä sijoitusten ansiosta osinkotuotto arvioni tälle vuodelle on 5,56% eli 921,25€. Osakesalkkuni on nyt myös vähän enemmän tasapainoinen vaikkakin rahoituspalvelut ovat vielä edustettuna aika isolla osuudella. Nyt ryhdyn keräämään käteiskassaa tulevia laskupäiviä varten enkä usko että teen ostoja ihan heti.

osakkeet-31.1.2016

osakejakauma-31.1.2016

sektorijakauma-31.1.2016

 

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rahalla vapaaksi
Rahalla vapaaksi
8 years ago

Mikä sai sinut päätymään lopputulokseen, että Citycon olisi laadukkain? Osinkohan sillä on korkein, mutta niin osingonjakosuhdekin, eli vähiten sijoitetaan kasvuun, joka tarkoittaisi osingon kasvua tulevaisuudessa. Lisäksi Citycon on muita enemmän rahoittanut osinkojaan osakeanneilla, missä ei ole mitään järkeä, koska annin järjestäminen maksaa miljoonia. Technopolis sortui myös samaan, mutta tuli järkiinsä ja leikkasi osingonjakoa, ettei kasvua tarvitse rahoittaa kalliilla anti- tai hybridirahalla. Technopolis on lisäksi ostanut lähes 2 % omista osakkeistaan, mikä tarkoittaa nopeammin kasvavaa osinkovirtaa jäljelle jääville omistajille. Ja kaikki tämä ilman turhaa verotuksen realisoitumista.

Lisäksi Cityconin viimeisimmän ison hankinnan he mielestäni tekevät aivan liian kalliilla (eli liian alhaisella tuottovaatimuksella).

Rahalla vapaaksi
Rahalla vapaaksi
Reply to  Mika Koivisto
8 years ago

Mielestäni ROE ei näiden kiinteistöyhtiöiden kohdalla ole kovinkaan hyvä mittari. Kiinteistöjen arvonmuutokset saavat aikaiseksi juuri tällaisia ”tappiollisia” vuosia, vaikka vuokratuotot rullaisivat entistä paremmin. Vastaavasti Orava voi näyttää kovaa tulosta, vaikka vuokratuotot katoavat jonnekin ihan muualle kuin osakkeenomistajille. ROE tavallaan rankaisee rehellisesti/varovaisesti raportoivia ja palkitsee epärehellisiä/yltiöoptimistisia. Kiinteistön todelliset arvot ovat kuitenkin sen verran epävarmoja, ettei niitä voi todistaa todeksi ennen kuin kohteita myytäessä, mikä toisaalta ei citycon, techno, spoda kolmikolla ole se ydinbisnes vaan juuri se vuokrauspuoli, joka mielestäni cityconilla heikoimmalla mallilla. ROE tulisi korvata EPRA operatiivisen tuloksen perusteella lasketuilla luvuilla, niin se antaisi paremman kuvan firmojen todellisesta tuotosta. Jos lasketaan… Read more »

Rahalla vapaaksi
Rahalla vapaaksi
Reply to  Rahalla vapaaksi
8 years ago

Tein vielä lisälaskelmia. Voi ajatella, että yhtiön riskitasot ovat erilaiset ja siksi tuottovaatimukset ovat erilaiset. Yllä mainittujen lukujen perusteella laitoin citycon 6 %, sponda 7 % ja techno 10 % (pienempi kuin yllä oleva 11,7 %, mutta selvästi isompi kuin muilla, niin mielestäni perusteltu, koska ei kai techno oikeasti ole tuplasti riskisempi kuin citycon?), jolloin EPRA operatiivisesta tuotosta (vuodelta 2014) lasketut arvot olisivat citycon 2,97 €, sponda 5,14 € ja techno 5,30 €. Tämän päivän hintoihin verrattuna alennus on citycon 25,9 %, sponda 26,8 % ja techno 31,3 %. Minulle kyllä kelpaisi tuo 10 % tuotto ilman yli 30 %:n… Read more »

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top