Tammikuu 2016 sijoitukset

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tammikuu oli mielenkiintoinen osakemarkkinoilla ja hetken jo näytti siltä, että tämä on muutakin kuin vain korjausliike ja Kiinasta johtuva paniikki. Pidin kuitenkin pääni kylmänä ja tein useamman lisäyksen salkkuuni. Tämä oli mahdollista sijoitussuunnitelmani ansiosta, koska se antoi minulle selkeät suuntaviivat minkä perusteella valitsen sijoituskohteet.Osakesalkkuni oli pahimmillaan yli 7% pakkasen puolella, mutta päätyi lopulta vain -0,40% koko ajalta ja -2,52% vuoden alusta kun taas OMX Helsinki indeksi on -2,96% vuoden alusta. Tuota indeksiä käytän oman salkkuni vertailu indeksinä ja pyrin saamaan parempaa tuottoa.

TeliaSonera

Ostin TeliaSoneraa parikin kertaa lisää ennen tulosjulkistusta. Tiesin että yhtiöllä tulee olemaan lyhyellä tähtäimellä haasteita, mutta uskon sen silti olevan pidemmällä tähtäimellä hyvä sijoitus. Monelle oli pettymys uusi osinko politiikka, mutta itse pidän sitä erittäin järkevänä. Vaikka maksaisivat vain 2 SEK osinkoa niin omalla hankinta hinnalla se tekee 4,99% osinkotuoton silti ja tänä vuonna saan varmasti nauttia jopa 7,48% osinkotuotosta. Ainoa pettymys on ROE, joka tippui alle 10% minkä olen asettanut vaatimukseksi. En silti ryntää myymään osuuksiani, mutta en ole myöskään ihan heti niitä lisäämässä.

Nordea

Nordeaa lisäsin vasta tulosjulkistuksen jälkeen kun se valui niin houkuttavalle tasolle. Nordean osinkotuotto on myös hyvin houkutteleva, omalla kohdallani 6,04% ja uskon Nordean pystyvän kasvattamaan osinkoaan myös tulevaisuudessa. Ainoa huoleni on se, että sen omavaraisuus aste on liian lähellä nykyisten säädösten vaatimaa tasoa ja mikäli sitä korotetaan voi sen osingon maksukyky vaarantua.

Svenska Handelsbanken

Ostin lisää Handelsbankenia kun se valui paniikissa muiden mukana. Handelsbanken on kaikilla millä arvioin osingon maksukykyä laadukas yhtiö ja uskon että sillä on potentiaalia kasvattaa osinkoaan nopeammin kuin Nordealla.

Citycon

Citycon on tylsä kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut vähittäiskaupan tiloihin. Ennen kuin päädyin sitä ostamaan vertasin sitä mm. Technopolis, Sponda ja Orava asuntorahastoon tai no Orava oli kyllä heti pois laskuista sillä en usko sen arvon ja osingon olevan kestävällä pohjalla. Jäljelle jääneistä Citycon vaikutti laadukkaimmalta ja mikäli osinkoennuste pitää paikkaansa on sen osinkotuotto yli 7% ja vaikka maksaisi vain viime vuotisen niin sekin on muhkeat 6,83%. Citycon on myös Indersin Top 3 listalla.

Lisä sijoitusten ansiosta osinkotuotto arvioni tälle vuodelle on 5,56% eli 921,25€. Osakesalkkuni on nyt myös vähän enemmän tasapainoinen vaikkakin rahoituspalvelut ovat vielä edustettuna aika isolla osuudella. Nyt ryhdyn keräämään käteiskassaa tulevia laskupäiviä varten enkä usko että teen ostoja ihan heti.

osakkeet-31.1.2016

osakejakauma-31.1.2016

sektorijakauma-31.1.2016

 

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

avatar
1 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mika @ Matkalla VaurauteenRahalla vapaaksi Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Rahalla vapaaksi
Guest
Rahalla vapaaksi

Mikä sai sinut päätymään lopputulokseen, että Citycon olisi laadukkain? Osinkohan sillä on korkein, mutta niin osingonjakosuhdekin, eli vähiten sijoitetaan kasvuun, joka tarkoittaisi osingon kasvua tulevaisuudessa. Lisäksi Citycon on muita enemmän rahoittanut osinkojaan osakeanneilla, missä ei ole mitään järkeä, koska annin järjestäminen maksaa miljoonia. Technopolis sortui myös samaan, mutta tuli järkiinsä ja leikkasi osingonjakoa, ettei kasvua tarvitse rahoittaa kalliilla anti- tai hybridirahalla. Technopolis on lisäksi ostanut lähes 2 % omista osakkeistaan, mikä tarkoittaa nopeammin kasvavaa osinkovirtaa jäljelle jääville omistajille. Ja kaikki tämä ilman turhaa verotuksen realisoitumista.

Lisäksi Cityconin viimeisimmän ison hankinnan he mielestäni tekevät aivan liian kalliilla (eli liian alhaisella tuottovaatimuksella).

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $50 USD kun steikkaat min. 1000 CRO. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Vieritä ylös