Tuottoa kiinteistöistä Bulkestate joukkorahoitus alustalla

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Kun aloitin vertaislainaus blogi sarjan sanoin, että vertaislainaus on muutakin kuin pikavippejä ja Bulkestate on tästä hyvä esimerkki. Bulkestate on 2016 perustettu joukkorahoitus alusta, joka keskittyy vakuudellisiin kiinteistöprojektien lainoihin. Sen kautta on rahoitettu jo pari kymmentä projektia ja niistä on jo neljä maksettu takaisin. Keskimääräinen tuotto sijoittajalle on ollut 14,59%, takaisinmaksuaika 12kk ja lainan suhde vakuuteen 40,02%. Minimisijoitus alustalla on 50€ mikä tekee siitä ihan toimivan myös kuukausisäästö kohteena. Kohteita on yleensä kerrallaan auki yksi, joten kerralla ei pysty hajauttamaan useaan kohteeseen. Sijoituksen tuotto vaihtelee välillä 13 – 18% riippuen vakuuksista. Tällä hetkellä auki olevasta Dzirnavu Street kohteen tuotto on 17% ja yli 10 000€ sijoittavat saavat 1% bonuksen ja yli 25 000€ sijoittavat 2% bonuksen. Tuo on erittäin hyvä tuotto ottaen huomioon sen että kohde on vakuudellinen niin kuin kaikki Bulkestate kohteet.

Kaupallinen yhteistyö: Vaikka Bulkestate on sponsoroinut tämän kirjoittamisen ovat mielipiteeni täysin omiani ja kirjoitan tästä vain sen vuoksi että aion laittaa myös omia rahoja likoon.

Vakuudet

Vakuuksia kohteissa on kahdenlaisia mortgage eli ihan normaali kiinteistön kiinnelaina ja toinen equity missä rakennuttaja itsessään on takaajana omaisuudellaan. Tämä jälkimmäinen on hieman riskillisempi, joka näkyy tietysti korossa. Lainan suhdetta vakuuteen ilmoitetaan LTV tai FLTV luvulla. LTV on kiinteistön nykyarvon suhde lainaan kun taas FLTV on kiinteistön arvo sen parannusten jälkeen suhteessa lainaan. Bulkestatessa LTV on yleensä aina alla 70% ja mitä alhaisempi se on sitä vähemmän riskiä pääoman menettämiselle on. FLTV ei taas ole ihan niin yksioikoinen sillä aina on pieni riski että kiinteistön arvo ei nousekkaan niin kuin on arvioitu ja projekti voi jäädä kesken. Bulkestatessa jokainen projekti menee tiukan asiantuntija paneelin arvioinin läpi ennen kuin se hyväksytään. Toistaiseksi vielä yksikään projekti ei ole jäänyt maksamatta. Koska kaikki kohteet on vakuudellisia ja vakuudet on kattavia ei Bulkestate tarjoa takaisinostoturvaa niin kuin moni vakuudettomia lainoja tarjoava markkinapaikka.

Valmiiden kohteiden ostaminen itselle

Yksi mieleenkiintoinen ominaisuus Bulkestatessä on se että siellä myös listataan valmiita kohteita myytävänä ja Bulkestate tekee osto prosessista helpon ja tarvittaessa jopa vuokraa kohteen. Itseäni hieman kutkutti ajatus sijoittaa esim Bulgarissa sijaitsevaan lomakohteeseen, josta voisi ostaa itselleen loma-asunnon ja vuokrata sitä silloin kun ei siellä itse ole. En kuitenkaan tunne noita markkinoita itse yhtään niin en ainakaan tässä vaiheessa lähtenyt siihen mukaan. Tämä toimii myös yhtenä kanavana myydä kohde jos sen rakennuttaja ei pystykkään maksamaan lainaansa takaisin syystä tai toisesta.

Yhteenveto

  • Minimisijoitus: 50€
  • Tuotto: 13 – 18%
  • Vakuudellisia lainoja
  • Auto invest
  • Keskimääräinen takaisinmaksuaika 12kk

Bulkestate on mielestäni erittäin mielenkiintoinen kohde etenkin jos haluaa välttää kuluttajalainoihin sijoittamisen. Riskit on mielestäni erittäin kohtuulliset ja tuotto on miellyttävän korkea. Ainoa negatiivinen mitä näen on se että jälkimarkkinapaikka puuttuu, joten rahat on sidottu pitkäksi aikaa, mutta niinhän ne on tyypillisesti muutenkin kiinteistösijoituksissa. Bulkestate:n toimitusjohtajaa on myös haastateltu Explore P2P sivustolle, joka lisää luottamusta alustaan vaikka se onkin vielä suhteellisen pieni verrattuna kilpailijoihin. Bulkestate kuitenkin tarjoaa parempaa tuottoa ja sijoituskohteet on tarkkaan valittuja, jota pidän erittäin hyvänä. Itselläni tämä alusta on ollut seurannassa jo pidemmän aikaan ja olen jo tilinkin avannut hiljattain, mutta ensimmäinen sijoitus vielä odottaa vapautuvia varoja. Toivottavasti sieltä tulee uusi kohde pian sillä itselläni menee sivusuun alussa mainitsemani Dzirnavu Street kohde ja 17% vuosituotto. Varmasti tuleekin sillä seurantani aikana on tullut kohteita tasaiseen tahtiin.

Oletko sinä jo sijoittanut Bulkestate:in? Entä kiinnostaako sinua tämän tyyppiset sijoituskohteet sillä näitä on paljon myös muita vastaavia?

Aloita sijoittaminen Bulkestate:iin tästä!

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top