Velkavivun lisääminen osakesalkkuun

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tähän asti olen rajoittanut osakesijoittamistani niin, että en käytä siihen velkaa laisinkaan. Nyt olen kuitenkin tehnyt muutoksen tuohon sääntöön ja hain sijoitusyhtiöni osakesalkkuun Nordnetin luottolimiitin ja superluoton, joka aktivoitiin tänään.

Salkkuni lainoitusarvo on nyt 17 148€ ja superluoton 0,99% korolla voin käyttää siitä enintään 40% eli 6859,20€. Tuo raja toki nousisi kun ostaisin lisää osakkeita. Mikäli käyttäisin luottoa enemmän kuin tuon 40%, mutta enintään 60% nousisi koko luoton korko hopeatasolle eli 2,49% korolla mikä ei myöskään ole mikään korkea. Mikäli käyttäisin vielä enemmän joutuisin normaalihinnaston mukaiseen korkotasoon eli 4,85% tällä hetkellä.

Vaikka minulla on nyt tuo luotto käytettävissä en aio käyttää sitä enemmissä määrin kuin vasta sen jälkeen kuin isompi kurssilasku on tapahtunut. Tuota isompaa kurssilaskua silmällä pitäen tuota luottoa hain. Jos ja kun se tulee haluan päästä hyötymään siitä mahdollisimman paljon ja tällä hetkellä sijoituksia varten on vielä kohtuullisen vähän vapaata käteistä. Myöskin käyttämällä luottoa vasta isomman kurssipudotuksen jälkeen suojaudun siitä etten joudu korkeampaan korkotasoon kun sijoitusten arvo putoaa ja näin myös niiden lainoitusarvo.

Superluotto antaa myös joustoa säännöllisiin sijoituksiini sillä välillä on hyviä ostopaikkoja mennyt sivusuun kun kuukausittainen pääoman lisäys on ollut vasta kuun lopussa palkkapäivänäni. Näin ollen hyvän ostopaikan tullen voin käyttää sen kuukauden pääoman lisäyksen jo etukäteen ja maksaa siitä ihan mitättömän pienen koron. Tuhannen euron lainalle se on muutamia senttejä päivässä.

Mihinkään spekulointiin tämä ei kuitenkaan anna lupaa vaan sijoitukset tehdään edelleen sijoitussuunnitelman mukaisesti osinkoa maksaviin yhtiöihin. Näin ollen osingot ajanmittaan kuolettaa koko lainan.

avatar
  Subscribe  
Notify of

Viimeisimmät artikkelit

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Vieritä ylös