Yritystili tulee vertaislainapalvelu Envestioon

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Envestio ilmoitti tiistaina, että yritystili tuki on tulossa lokakuussa mutta koska sitä on pyydetty niin paljon niin jo nyt voi luoda yritystilin manuaalisen prosessin avulla. Tätä olen itsekkin odottanut kovasti, joten päätin heti avata tilin myös yritykselleni. Mikäli Envestio ei ole vielä tuttu niin suosittelen lukemaan aiemman arvioini siitä. Lyhyesti Envestio on vertaislaina alusta, jota kautta voi sijoittaa vakuudellisiin yrityslainoihin. Lainat on joko lyhytaikaisia siltalainoja tai välirahoitusta, joissa on hyvinkin korkea tuotto. Lainat on pyörinyt pääasiassa 17 – 22% välillä.

Ennen kuin virallinen yritystili on julkaistu voi yritykselle avata tilin rekisteröitymällä uusiksi omalla nimellä. Tämän jälkeen heille pitää lähettää tyypilliset KYC ja AML tiedot eli pitää tunnistautua ja selvittää rahojen alkuperä jne. Homma toimii lähettämällä sähköpostia [email protected] osoitteeseen ja kertomalla että haluat muuttaa juuri rekisteröimäsi tilin yritystiliksi. Tarvitset seuraavat dokumentit liitteeksi:

  • Kaupparekisteriote englanniksi (täytyy olla alle 3kk vanha)
  • Kopio passista, jossa näkyy koko aukeama tai ajokortin molemmat puolet
  • Todiste osoitteestasi. Tähän käy esim tiliotteen ensimmäinen sivu, sähkölasku tms. Tämän täytyy olla alle 3kk vanha.
  • Mikäli yrityksella on muita omistajia tai hallituksen jäseniä tai varajäseniä tarvitaan samat dokumentit myös näistä. Eli henkilöllisyystodistus ja todiste osoitteesta.

Tämä oli todella hassua, että halusivat myös hallituksen varajäsenestä samat tiedot. Tätä ei ole muualla tarvinnut toimittaa. Näiden lisäksi tarvitaan seuraavat tiedot:

  • Lyhyesti mitä yritys tekee
  • Nettisivu osoite mikäli sellaiset on
  • Mistä yritys saa rahaa
  • Selvitys omistajuuksista (Tähän annoin kaupparekisteriotteen lisäksi veroilmoitukseni ensimmäisen sivun, jossa näkyy omistajuudet)
  • Lausunto, että et ole poliittisesti vaikutusvaltainen ja myöskään muut osakkeenomistajat ja hallituksen jäsenet/varajäsenet ei ole

Näillä tiedoilla omani oli käytettävissä eilen. Jouduin muutaman sähköpostin vaihtamaan kun tuo hallituksen varajäsenen tiedot tuli vähän yllätyksenä lisäksi passista piti näkyä kakki neljä kulmaa kokonaan, joten jouduin skannaamaan sen uusiksi. Envestion tili kannattaa avata linkkini kautta, sillä saat 5€ avausbonuksen sekä 0,5% bonus sijoituksistasi ensimmäisen 270 päivän aikana.

Jos et ole vielä aiemmin sijoittanut Envestion kautta niin kannattaa huomioida, että heidän tämän hetkinen raportti ei välttämättä miellytä kirjanpitäjää sillä mitään raporttia ei ole eikä tapahtumiakaan voi ladata csv:nä tai excelinä. Tapahtumia tosin ei tule ihan samaa tahtia kun sijoitettavia projekteja on vähemmän kuin kuluttaja lainoihin sijoittaessa. Itse olen ratkaissut tämän kirjoittamalla ohjelman mikä hakee ja prosessoi tiedot sellaiseen muotoon, jolla seuraan ihan kaikkia vertaislaina sijoituksiani. Ovat kyllä lupailleet parempaa raportointia.

Olen sijoittanut Envestioon vasta lyhyen aikaa, mutta olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Heillä on joitain aika mielenkiintoisia projekteja ja myös ihan tavallisia ja kaikissa on hyvä tuotto. Riskittömiä ne ei toki ole, mutta suhteessa kuluttajalainoihin samalla korolla sanoisin että näissä on pienempi riski. Tähän mennessä sijoitusteni keskikorko on 19,71% ja maksetun koron perusteella vuosituotto (IRR) on 17,06%.

 

 

 

 

 

 

Kun rekisteröidyt linkkini kautta saat 5€ aloitus bonuksen ja tämän lisäksi 0,5% bonus tehdyistä sijoituksista rekisteröitymistä seuraavan 270 päivän aikana.

Rekisteröidy Envestioon tästä ja aloita sijoittaminen!

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Sijoitusraportti syyskuu 2018 - Matkalla vaurauteen
5 years ago

[…] yritykselle tilin Envestioon kun se tuli mahdolliseksi. Jos kiinnostaa miten se tapahtuu voit lukea siitä täältä. Samoja dokumentteja käytin myös aiemmin PeerBerryn tilin avaamiseen […]

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top