Matkaa on takana jo 5-vuotta

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vaikea uskoa, että siitä on jo viisi vuotta kun aloitin tämän matkan. Tilanteeni silloin oli ihan toinen kuin nyt sillä olin 2010 syksyllä muuttanut Los Angelesiin ja rahaa meni aika lailla asunnon kalustamiseen kuin myös hienon auton ostoon ja myöhemmin myös moottoripyörän. Kaikki tietysti ostettiin uutena ja auto ja moottoripyörä osamaksulla. Amazonista tuli myös shoppailtua vaikka mitä tarpeellista ja tarpeetonta kuten 55″ LED taulu-TV.  

Puskuria minulla ei juurikaan ollut ja velkaa oli enemmän kuin tarpeeksi. Jossain vaiheessa kumminkin tajusin ettei tämä voi jatkua sillä minulla ei ollut minkäänlaista turvaverkkoa. Työssäni minulla ei ollut minkäänlaista irtisanomisaikaa eli minut olisi voinut pistää pihalle vaikka samana päivänä ja työttömänä en olisi saanut minkäänlaista tukea ja kaiken lisäksi olisin joutunut poistumaan maasta.

Alkuvuodesta 2012 päätin ryhtyä toimeen ja tehdä muutoksen.  Sain paljon työkaluja muutoksen tekemiseen Ramit Sethiltä. Karsin paljon kuluja ja aloin vyöryttämään velkaani pois. Keskityin ensimmäisenä moottoripyörä lainaani sillä se oli pienin laina ja siinä oli myös korkein korko. Samaan aikaan aloin keräämään isompaa puskuria ja pikkuhiljaa myös pääomaa, jolla voisin alkaa harjoittelemaan osakesijoittamista. Aloin myös lukemaan paljon talous aiheisia kirjoja ja blogeja. Ensimmäiset sijoitukset tein vasta 2013 alkuvuodesta ja samana keväänä sain moottoripyöräni maksettua pois ja pystyin keskittymään auton maksamiseen sekä säästämiseen ja sijoittamiseen. Aika tarkalleen neljä vuotta sitten tein myös ensimmäisen kuukausittaisen tilinpäätökseni ja tämän jälkeen olenkin sitä tehnyt joka kuukausi. Kuukausittainen seuranta on ollut itselleni hyvin tärkeä motivoinnin kannalta, kun näkee saavansa aikaan tuloksia jaksaa jatkaa matkaa.

Kun vertaan ensimmäistä tilinpäätöstäni viimeisimpään huomaan, että olen lähes 2,5 kertaistanut sekä netto- että sijoitusvarallisuuteni ja käteisvarat on jopa kymmenkertaistunut. Tällä hetkellä käteistä on kyllä poikkeuksellisen paljon, mutta juuri sen vuoksi pystyn nukkumaan yöni hyvin. Viimeisen viiden vuoden aikana olen oppinut aivan valtavasti ja nyt olen siinä tilanteessa, että tiedän mitä en tiedä. Koko tuona aikana suurin ja vaikein muutos on ollut psykologinen ja ilman sitä muutos ei olisi pysyvää. Jatkossakin tuolla psykologisella muutoksella tulee olemaan suurin merkitys pysyvyyden kannalta.

Kun aloitin tämän matkan tavoitteeni oli turvata eläkeikä ja päästä eläkkeelle aikaisemmin, mutta tuo tavoite on alkanut pikkuhiljaa muuttumaan ja omat todelliset unelmat on alkanut kirkastumaan. Enää en tavoittele taloudellisesti turvattuja eläkepäiviä vain tavoitteena on ennemminkin elää unelmien elämää, mutta siitä tarkemmin sitten toisella kertaa.

Miten sinun matka on mennyt? Oletko jo aloittanut tai onko jonkin muuttunut matkan varrella?

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top