Sijoitussalkun sisältö

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Olen vihdoin saanut julkaistua salkkuni sisällön numeroineen omalla sivullaan. Aion jatkossa päivittää tuonne sivulle tilinpäätöksen yhteydessä tuoreet luvut. Nyt on myös hyvä aika käydä läpi vähän mitä se sisältää.

salkku 2015-12-31

Sijoitukseni tällä hetkellä jakautuu pörssiosakkeisiin, muutamaan rahastoon. Pörssi sijoitusten lisäksi olen sijoittanut S-ryhmän osuuskauppojen osuuksiin, listaamattomien pörssiyhtiöiden osakkeisiin, arvometalleihin, vertaislainoihin ja töissä minua on palkittu optioilla. Sijoitusasunnot pidän erilläni tästä.

salkku jakauma 2015-12-31

Vaikka vasta hiljattain laitoin salkkuni seurannan kuntoon sain silti hyvin kerättyä salkun historiaa talteen niin Nordnetin salkkuraportista kuin omasta omaisuuden seurannastani.

salkun kehitys 2015-12-31

Pörssiosakkeet

pörssiosakkeet 2015-12-31

Osakesalkkuni on aika Suomi ja Ruotsi painotteinen maantieteellisesti, mutta suurimmalla osalla salkun yhtiöistä on toimintaa useassa eri maassa. Nokian Renkaat on päässyt aika isoon osaa salkussa arvonnousunsa vuoksi. Olen pyrkinyt ostamaan vain silloin kun olen saanut hyvää yhtiötä edullisesti. Nykyinen osakesalkkuni koostuu vain viime vuonna tehdyistä ostoista koska siirsin sen täysin sijoitusyhtiöni alle. Mikäli jokainen yhtiö maksaa vähintään saman verran osinkoa kuin viime vuonna tulen saamaan 651,72€ osinkoja tänä vuonna eli 5,27% keskimääräinen osinkotuotto.

osakesalkku paino 2015-12-31

Rahoitus ja syklinen kulutus sektori on aikalailla ylipainossa ja useita sektoreita puuttuu kokonaan, mutta en silti ota siitä mitään paniikkia sillä salkkuni on vielä kasvuvaiheessa ja ei näin ollen ole aina ihan tasapainossa. Pyrin ottamaan tämän huomioon tulevia ostoja tehdessä, mutta se ei silti tule rajoittamaan mitä ostan.

osakesalkku sektorit 2015-12-31

Rahastot

Rahastoja minulla on vain kaksi kappaletta, joista toinen on Ålandbanken Euro Bond B korkorahasto ja toinen on S-Säästörahasto Varovainen, joka on siis sama kuin FIM Varainhoito 30, joka on yhdistelmärahasto. S-Säästörahastoon minulla menee automaattisesti kaikki S-Bonus ja K-Plussa rahat. Olen pitänyt sitä vain sen vuoksi, että se ei vaadi minulta mitään toimenpiteitä muutoin en sijoittaisi S-Säästörahastoihin.

Osuuskunnat

osuuskunnat 2015-12-31

Olen sijoittanut kymmeneen korkeinta osuusmaksun korkoa maksavaan S-Ryhmän osuuskauppaan näin ollen mikäli osuusmaksun korko pysyy samana tulen saamaan 120€ eli 12% tuoton.

Yksityiset yhtiöt

Tällä hetkellä yksityisinä yhtiötä edustaa vain OPR-Vakuus Oy:n tuottoa.fi ja Lainasto Oy:n korkeatuottoinen.fi. Näistä tulen saamaan 260€ vuosittain osinkotuottoa.

Arvometallit

Pyrin pitämään n. 10 – 15% salkustani sekä kultaa että hopeaa. Salkun seurannassa käytän vain molempien metallien spot hintaa enkä ota huomioon sitä että isolla osalla hopeastani on myös keräilyarvoa ja niitä myydessä yksityiselle ostajalle tulisin saamaan enemmän kuin tuo spot hinta. Tämä on myös ainoa keräilyharrastukseni. Suomessa ollessa olen lähinnä keskittynyt kullan ostamiseen sillä hopeasta joutuu maksamaan ALV:n ja ei näin ollen ole kovin hyvä sijoitus.

Vertaislainaus

vertaislainaus 2015-12-31

Vertaislainauksesta suurin osa pääomasta on sijoitettuna Lending Clubiin, johon laitoin aktiivisesti rahaa vielä Yhdysvalloissa asuessani. Nyt se on ollut aikalailla autopilotilla ja se näkyy tuotossa, joka on tippunut kokoajan.

Optiot

Minua on sitoutettu ja palkittu töissä optioilla, jotka on nyt kokonaan käytettävissä. Realisoin niistä jo ison osan vuonna 2014 kun se oli mahdollista. Loput niistä pidin verotuksellisista syistä. Ne on vieläkin hieman liian suuri osa salkkuani, joten varmaan käytän osan ostaakseni firman osakkeita ja loput myyn kun siihen tulee seuraavaksi tilaisuus. Koska yritys on yksityinen ei optioiden realisointi ole aina mahdollista ja niitä ei voi myydä ulkopuoliselle taholle.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top