3 tapaa käyttää veronpalautus järkevästi

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Veronpalautukset kolahtaa ensiviikolla monen tilille kuten myös omalleni. Monella tämä ”ylimääräinen” rahaerä on korvamerkitty ties mihin hankintaan. Useimmilla ne varmasti menevät joululahjoihin ja muuhun kulutukseen. Sen vuoksi ajattelinkin listata kolme järkevää tapaa käyttää nuo rahat kuluttamisen sijaan.

Puskuri / hätävararahasto

Itse olen erottanut puskurin ja hätävararahasto (englanniksi emergency fund) ja kutsun sitä hätävararahastoksi, koska se kuvaa paremmin tarkoitusta. Hätävararahastosta ei oteta rahaa ellei se ole oikeasti hätä kuten pyykinpesukone hajoaa tai jokin muu yllättävä rikkoutuu tai sitten joutuu työttömäksi ja pitää oma talous pinnalla kunnes ansiosidonnainen alkaa tulla tilille. Puskuri itselläni on ennakkoon maksutilille laitettu rahaa tuleviin laskuihin oli ne sitten kuukausittaisi tai vain kerran vuodessa olen jakanut ne niin, että laitan syrjään rahaa joka palkasta. Mikäli sinulla ei ole riittävän isoa hätävararahastoa niin veronpalautukset on hyvä tapa kartuttaa sitä. Voit lukea lisää hätävararahastosta ja sen suuruudesta aiemmasta kirjoituksestani.

Velan maksu

Mikäli sinulla on jo kohtuullinen hätävararahasto niin heti seuraavana on huonojen velkojen maksu. Huonoa velkaa on mm. luottokortti velka, pikavipit, kulutusluotot ja kaiken maailman osamaksut joissa maksun kohde ei tuota mitään eikä velan korkoa voi vähentää verotuksessa. Maksamalla huonot velat pois vapautat rahaa säästämiseen ja sijoittamiseen. Olen aiemmin kirjoittanut siitä kumpi kannattaa ennemmin velan maksu vai sijoittaminen.

Sijoittaminen

Mielestäni sijoittaa kannattaa vasta sitten kun hätävararahasto ja huonot velat on pääasiassa maksettu. Näin sitä ylimääräistä rahaa oikeasti on ja ei joudu hätäpäissään realisoimaan sijoituksia huonoimmalla mahdollisena hetkenä vain sen takia että yllätyksiin ei oltu varauduttu. Jotta oma varallisuus karttuu ja vähintääkin säilyttää arvonsa tulee sijoittaa. Olen kirjoittanut aiemmin siitä kuinka aloittaa osakesäästäminen ja sijoittaminen.

Itselläni on ensimmäiset kaksi jo hyvällä mallilla, joten iso osa veronpalautuksesta tulee menemään sijoitustilille. Osan laitan säästöön tulevaa muuttoa varten eli tulen säästämään veronpalautuksen kokonaisuudessaan.

Miten sinä aiot käyttää veronpalautuksesi tai miten sen käyttäisit jos sellaisen saisit?

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vanha Kehno
Vanha Kehno
8 years ago

1100€ karkeasti tulossa. Toista asuntolainaa on jäljellä 650€ jolle heitän hyvästit heti ensimmäisenä vaikka korko lainalla onkin jossain 1% kieppeillä. Loput 500€ laitan joko keittiölainan lyhennykseen, hätävararaston nostamiseen 2200->2500€ tai sitten avaan vihdoin ja viimein sijoitustilin Nordnetin puolelle. Jatkossa veroprosentti pysyy kohtuullisena jotta nuo palautusrahat tulee käytettäväksi heti palkan yhteydessä eikä vasta vuoden kuluttua…

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top