Sijoitussuunnitelma ja strategia uusiksi

Viime viikolla tuli luettua uudelleen omaa pohdintaani YEL:stä ja siitä kannattaisiko sen sijaan hoitaa oma eläke sijoittamalla itse. Päädyin siihen että hoidan sen pääasiassa itse ja uudelleen luettuani sen havahduin siihen, että minun olisi pitäisi joka kuukausi sijoittaa 1265€ eli 15180€ vuodessa. Havahduin siihen koska tiesin, että en joka kuukausi osta osakkeita ja viime aikoina hieman jäänyt tuo oman osakesalkkuni seuraaminen. En ollut edes varma olinko sijoittanut riittävästi sillä olin laiminlyönyt oman suosituksen toistuvasta tilisiirrosta Nordnetin sijoitustililleni.

Pikaisen tarkistuksen jälkeen helpotuksekseni olin kuitenkin tallettanut Nordnetin tilille viime vuonna 18 850€ ja tänä vuonna jo 23 000€ eli molempina vuosina on ylitetty minimi vaatimus tuolta osalta ja suurin osa oli siitä myös sijoitettuna. Tämä on ihan hyvä sillä salkun tuotto on tänä vuonna ollut aika kehno ollen kaukana halutusta 6% tuotosta. Mikä hassuinta poikani indeksisijoitussalkku on tuottanut paremmin kuin omani.

Olenkin jo pidemmän aikaa puhunut indeksisijoittamisen puolesta ja kertatoisensa jälkeen miettinyt onko tämä osakepoiminta oikeasti järkevää ja tuntuuhan se hullulta kun kuitenkin suosittelen itse kaikille indeksisijoittamista. Mikä ehkä pahinta olen todistanut omilla laskuillani kuinka paljon osinkojen verotus vaikuttaa korkoa korolle ilmiöön.

No nyt on vihdoin oma aivopesu suoritettu loppuun ja päätin itsekin alkaa sijoittamaan indeksiin. Korjasin myös tuon puuttuvan toistuvan tilisiirron ja tein Nordnetin tililläni ETF-kuukausisäästösopimuksen. Seuraavat kolme ETF:ää valikoitui kk-säästökohteeksi:

  • 50% BlackRock iShares Core MSCI World UCITS ETF (EUNL)
  • 25% Xtrackers MSCI Europe Small Cap Index UCITS ETF (DR) (DX2J)
  • 25% Xtrackers EURO STOXX 50 UCITS ETF (DXET)

Nyt kaikki tapahtuu automaattisesti kuhan teen töitä ja asiakkaat maksavat laskunsa. Tästä suunnan muutoksesta huolimatta pidän salkussani yksittäiset osakkeetkin ja jatkan poimintaa lähinnä harrastuksena. Tällä hetkellä kaikki menee samaan salkkuun, mutta siinä vaiheessa kun yksittäinen ETF alkaa lähennellä 20% osuutta täytyy varmaan perustaa uusi salkku, jotta pidän Superluoton kultatason. Tulen vielä myöhemmin tarkentamaan osakkeiden kriteerejä ja yksi mistä tulen luopumaan on osingonmaksu kriteeri eli jatkossa osingolla on pienempi merkitys valinnassa.

Kuten varmasti olet huomannut olen viimeaikoina sijoittanut aika paljon vertaislainoihin. Se tulee edustamaan bondeja salkussani kunnes varsinaisista bondeista saa jotain järkevää tuottoa. Avaan myöhemmin myös millä tavoin sijoitan näihin eri vertaislainoihin.