Sijoitusraportti helmikuu 2020

Jaa somessa:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Helmikuu meni vähän heikommin osakemarkkinoilla. Korona laski kursseja ihan reippaasti, mutta edelleen ollaan positiivisen puolella ja pari ostoakin tuli tehtyä. Lainasalkku taas voi paremmin helmikuussa ja saa nyt alkaa toipumaan potentiaalisista tammikuun tappioista.

Osakesalkku

Osakesalkku tuotti vuoden alusta -11,70% ja salkun historian annualisoitu tuotto 2,33%. Tuo on ihan ok kun sitä vertaa indekseihin. Tuona samana aikana indeksit on tuottanut seuraavasti: MSCI World -4,89% ja OMX HEX 25 -4,68%.

Ostot

  • iShares Core MSCI World UCITS ETF (EUNL)
  • db x-trackers EURO STOXX 50 UCITS ETF (DR) 1C (DXET)
  • CoreCivic, Inc. (CXW)
  • The GEO Group, Inc. (GEO)

Tässä kuussa ostin vankila REIT CoreCivic ja GEO Group ja niiden lisäksi joka kuukautiset Nordnetin ETF-kuukausisäästön EUNL ja DXET.

Osingot

  • Apple (AAPL) 11,37€
  • DHT Holding (DHT) 409,58€
  • Energy Transfer (ET) 70,64€
  • Prospect Capital (PSEC) 55,50€

Osinkoja yhteensä 547,09€ ja vuoden alusta 601,39€.

Aloitin nykyisen osakesalkkuni helmikuussa 2015 ja tähän päivään mennessä olen laittanut siihen 106 000€ pääomaa. Arvo on nyt 114 252,81€ ja osinkoja olen saanut bruttona 12 329,56€.

Vertaislainat

Helmikuussa lainat tuotti 1 206,18€. Lisäisin kuvaajaan mukaan myös salkun tuotto ilman Kuetzalia ja Envestiota koska haluan seurata muun salkun tuottoa.

Vielä on hieman matkaa todennäköisen tappion kuromiseksi, mutta suunta on taas oikea.

Helmikuussa sijoitettu pääoma kasvoi 1 518,76€ vaikka nostot jatkui. Fast Invest ja Robocash on nyt poistunut kokonaan salkustani. Alla oleellisimmat nostot ja panot.

Markkinapaikat
Lainatyypit

Tosi lyhyt katsaus markkinapaikkoihin

Lendermarket:ssa on ensimmäinen kuukausi takana ja olin yllättynyt kuinka lähelle XIRR tuli luvattua 12% korkoa. Cash dragiä ei ole lainkaan ja myöhässä olevia lainojakaan ei näyttäny olevan. Tein Lendermarketista aika kattavat esittelyn ja sitä kautta saat 1% bonuksen sijoituksellesi.

Swaper:ssa cash drag on pienentynyt, mutta vielä sitä on hieman. Tuotto onkin parantunut kuukausi kuukaudelta, joten uskon sen ajan mittaa saavuttavan odotetun tuoton. Swaperin arvosteluni on hyvin kattava ja ottaa kantaa myös omistajarakenteeseen.

PeerBerry:ssä on ollut jopa 16% lainoja ja niitä on ollut riittämiin, joten siirsin hieman Robocashistä vapautuneita varoja PeerBerryyn. PeerBerry on ollut pitkään yksi suosikeistani vaikka korot on ollut aika kohtuullisia 11 – 13% pääasiassa. PeerBerry on myös nousut yhdeksi suurimmista markkinapaikoista Euroopassa ohittaen Fellow Financen ja Bondoran. Lue arvosteluni PeerBerrystä.

Bondora on vanha tuttu, mutta uusi omassa salkussani. Otin Go & Grow:n kokeiluun joka on yllättänyt minut täysin. Ensimmäisen kuukauden kokeilu paljasti, että korko maksetaan joka päivä ja tuotto lähentelee heti odotettu 6,75% tuottoa. Olen tekemässä Go & Growsta tarkempaa arvostelua. Tällä linkillä saat 5€ rekisteröinti bonuksen.

Crowdestor:ssa paniikin takia nostot hidastui joksikin aikaa mutta muuten se ei ole juurikaan vaikuttanut Crowdestoriin. Ovat lisänneet läpinäkyvyyttä ja lupasivat toteuttaa jälkimarkkina ominaisuuden. Uusia lainoja on tullut tasaiseen tahtiin eri riskitasoilla. Kaikista yrityslaina markkinapaikoista tämä on se mikä tulee jäämään salkkuuni.

EvoEstate on lähtenyt hyvin liikkeelle. Olen sijoittanut neljään kohteeseen ja kahdesta tulee jo kassavirtaa. Jokainen kohde on eri markkinapaikalta, joten siinä tulee vielä kivasti hajautusta. Tällä linkillä saat 0,5% bonuksen 6kk sijoituksellesi.

Monethera:lla on ollut ongelmia tilin kanssa ja siitä tuli heti mieleen Kuetzal. Saivat kuitenkin uuden tilin ja ilmoittivat että nostot ja lainojen maksu alkaa toimia taas. Huokaisen kuitenkin helpoituksesta vasta kun rahat näkyy tililläni.

He on kyllä tehnyt oikeita asioita kuten laittanut talletukset pois ongelmien ajaksi ja lainojakaan ei maksettu virtuaalisesti kun raha ei oikeasti liikkunut. Monia asia puhuu sen puolesta ettei olisi huijaus kun taas monia asia huolettaa. Kävi miten kävi itse olen päättänyt vetäytyä täysin heti kun mahdollista ja katsoa jääkö se pystyyn ennen kuin sijoitan uudelleen. Olen myös täysin valmistautunut siihen että pelot osoittautuu todeksi ja se onkin huijaus. Suosittelen liittymään telegram kanavalle, jossa muutkin valmistautuu.

Päivitys 9.3.2020: Monetherasta tuli rahat, joista tein nosto pyynnön 14.2. Myöhässä olevia lainoja vielä joutuu hetken odottamaan. He vastasivat myös viime viikolla esittämääni pyyntööni päästä paikan päälle tekemään haastattelu. Yritetään sovittaa se kuun loppuun. Kysymyksiä mihin haluat vastauksen voi laittaa sähköpostilla tai kommenttina.

Robocash:stä päätin jo aiemmin irtaantua massiivisen cash dragin vuoksi ja hieman luottamuskin meni heihin. Nyt sain sen loppuun kun viimeiset lainat maksettiin takaisin. Nyt olen kuullut että cash drag ei enää ole ongelma. Keskityn nyt kuitenkin muutamaan luotettuun. Olen päivittänyt arvosteluni Robocashistä.

Fast Invest:stä irtauduin ihan suunnitelman mukaan. Kaikesta Kuetzalin ja Envestion aiheuttamasta paniikista huolimatta Fast Invest toimi ihan niin kuin ennenkin ja nostot toimi koko ajan. Fast Investistä on vielä avoimia kysymysmerkkejä ja olenkin päivittänyt arvosteluani niiden osalta.

0 0 votes
Article Rating

Blogi sisältää affiliate linkkejä. Lue täältä tarkemmin.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Viimeisimmät artikkelit

Cashback 1 – 8% kaikista maksuista. Rekisteröintibonus $25 USD kun otat minimissään ruby tason kortin. Lue lisää >

Vertaislaina vinkit, bonukset ja uutiset

18733

Vinkit suoraan sähköpostiin.

Saat hyödyllisiä materiaaleja, kuulla ensimmäisenä uusista palveluista ja cashback/bonus tarjouksista.

Muutama kirjasuositus

Arvosteluita

"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."

– Napoleon Hill
Scroll to Top